MENU
Ontmoetingsdag op Hemelvaartsdag: Messiaanse Joden in Israel zijn een vergeten groep

Ontmoetingsdag op Hemelvaartsdag: Messiaanse Joden in Israel zijn een vergeten groep

11 mei

Stichting Israel en de Bijbel organiseert een ontmoetingsdag op Hemelvaartsdag. Een samenkomst over Messiaanse Joden in IsraŽl. David van Wijck (foto) is een van de sprekers. Was dertig jaar geleden een Messiaanse Jood nog een zeldzaamheid in IsraŽl, vandaag kent bijna iedere IsraŽli wel iemand die in Jesjoea gelooft.

Het Caspari Center publiceerde recent een onderzoek over de gemeenschap. Daaruit blijkt dat er inderdaad groei is om dankbaar voor te zijn, maar er ook wel kanttekeningen bij de cijfers zijn te plaatsen.

In Nederland wordt er wel over Messiaanse Joden gesproken, maar weinig met hen. Tijdens een samenkomst in Ede op Hemelvaartsdag wil stichting IsraŽl en de Bijbel aandacht geven aan deze soms vergeten groep. Zij zijn de vrucht van het Evangelie brengen in IsraŽl.
Maar wie zijn ze en wat is hun achtergrond? Welke rol spelen zij binnen de IsraŽlische maatschappij? Met welke uitdagingen hebben ze te maken? En vooral ookÖ wat verwachten zij van ons?

Speciale gast op deze dag is Abigail uit IsraŽl. Als Messiaanse gelovige kan zij uit de eerste hand antwoord geven op deze vragen. Haar diensttijd was voor haar een heel zware periode. Zij vertelt: ďNaast het trauma heeft mijn tijd in het leger me ook een diepe liefde gegeven voor mijn landgenoten. IsraŽl is een volk met littekens. Doordat ik de dood van zo dichtbij heb meegemaakt, ben ik me gaan realiseren hoe plotseling het leven afgelopen kan zijn ťn hoe urgent de Evangelieboodschap is. Mijn eigen trauma heeft mijn horizon verbreed.Ē

Op deze dag wordt ook twee nieuwe boeken gepresenteerd. Het boek í10 Joden, 1 Messiasí sluit nauw aan op het thema. Daarin maken we kennis met tien jonge IsraŽliís die vertellen over hun geloof in de Heere Jezus.
Daarnaast wordt de gezinsbijbel ĎGods grote planí gepresenteerd. Een geweldig instrument om kinderen te leren over de God en van IsraŽl en Zijn plan met Zijn volk.

Voor deze samenkomst in Ede zijn gratis kaarten beschikbaar via www.israelendebijbel.nl Via deze pagina is een livestream te volgen. Voor kinderen is er een apart programma.

Over IsraŽl en de Bijbel
Stichting IsraŽl en de Bijbel zet zich al ruim 50 jaar in voor de wereldwijde verspreiding van Bijbels onder het Joodse volk. Iedere Bijbel wordt persoonlijk overhandigd met het gebed in het hart dat Joodse mensen hun Messias erin zullen herkennen.

Datum: 11 mei 2022
Auteur: Israel en de Bijbel
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.israelendebijbel.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: