MENU
Aanval op jong gelovig gezin in Pakistan - twee kinderen komen om

Aanval op jong gelovig gezin in Pakistan - twee kinderen komen om

17 mei

Pakistan - Bij een aanval op een christelijk gezin zijn twee baby’s om het leven gekomen. Het jonge gezin woont in de Pakistaanse Cholistan-woestijn en was tot twee jaar geleden hindoeďstisch. Op 24 april, rond het middaguur, staken onbekenden het eenkamerhuis van het gezin in brand. Beide ouders waren op dat moment aan het werk op het land.

De oudste vier kinderen konden ontsnappen, maar de jonge tweeling Sundas en Sundari van zes maanden oud kwam om in het vuur. Het gezin is getraumatiseerd. Toch vertelt vader Sultan: “Hoewel wij onze kinderen verloren hebben, hebben wij eeuwige vrede in onze harten.” Stichting HVC (Hulp Vervolgde Christenen) vraagt om hulp en gebed voor het getroffen gezin.

Groot verlies
Het pas bekeerde gezin is alles kwijt door de brand. Sultan, zijn vrouw Pathani en hun vier overlevende kinderen (in de leeftijd van 4 tot en met 10 jaar) leven en slapen nu onder de open hemel. Alle huisraad en kleinvee is in vlammen opgegaan. Het echtpaar huilt om hun verloren kinderen. Het lukte de oudste kinderen niet om de baby’s te redden uit het brandende huis. Sultan: “Onze spullen kunnen we wellicht terugkrijgen, maar onze kinderen krijgen we niet terug.”

Vervolging na bekering
Sinds zijn bekering ontving vader Sultan (33) bedreigingen en werd hij mishandeld door familieleden. “We ontvingen bedreigingen . Ik moest Jezus Christus verloochenen en weer hindoe worden, of er zouden consequenties volgen. Ze boden zelfs geld om mij over te halen, ik zou een goed huis en een goed leven krijgen.” Onder leiding van het familiehoofd werd Sultan zwaar onder druk gezet en mishandeld. “Maar ik weigerde en was bereid iedere situatie te trotseren.”

Kracht uit gebed
Evangeliste Aster (schuilnaam), lokaal projectleider voor HVC, zocht na de brand zo snel mogelijk het gezin op, bood pastorale hulp en inventariseerde wat ze nodig hebben. Het gezin is tot geloof gekomen als gevolg van haar evangelisatieactiviteiten onder hindoes in de woestijn van Pakistan. Voor Asters komst naar het afgelegen dorp, stond het gezin er na het drama helemaal alleen voor . “In die eenzame, gitzwarte uren, haalden we kracht uit de wetenschap dat er voor ons gebeden werd door diverse telefonisch gewaarschuwde christenen”, vertelt Sultan. “Alleen gebed kan ons kracht geven. Het maakt niet uit waar we zijn, het gaat erom dat we tot dezelfde Kerk, het Lichaam van Christus, behoren.” HVC vraagt Nederlandse christenen te bidden om moed en kracht, zodat het gezin in geloof kan blijven wandelen.

Noodhulp en opbouw
Het gezin ontvangt noodhulp. Ook wil HVC het eenkamerhuis van het gezin herbouwen en inrichten, zodat het niet langer onder de open hemel hoeft te overnachten. De materiele hulp aan het gezin omvat onder meer de herbouw van het huis en de aanschaf van vier bedden, matrassen, dekens, diverse kleden, kleding, een opbergkist en voedsel.

Stichting HVC
Stichting HVC helpt vervolgde christenen. De organisatie bestaat uit meer dan 150 vrijwilligers en een klein organiserend team. Voor vervolgde christenen willen wij een bondgenoot zijn. Gedreven door de liefde van Christus. We willen dichtbij hen zijn en met onze hulp een verschil maken in hun situatie.

Bekijk ook dit deel van een documentaire over Aster met uitleg over haar werk onder hindoes:

Datum: 17 mei 2022
Auteur: HVC - Maarten Boeve
Foto: HVC
Website: http://www.stichtinghvc.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: