MENU
Een week lang dagelijks bidden voor vluchtelingen

Een week lang dagelijks bidden voor vluchtelingen

23 mei

Van 19 t/m 25 juni organiseert Gave de Vluchtelingengebedsweek, aansluitend op de Wereldvluchtelingendag op maandag 20 juni. Gave vraagt kerken en christenen om deze week al biddend om vluchtelingen heen te staan. Het thema van de Vluchtelingengebedsweek is dit jaar ‘Kom maar bij Mij’.

Het nieuws werd er afgelopen tijd mee overspoeld: oorlog in Oekraïne, overvolle azc’s, vluchtelingen van ver en dichtbij die alles achterlaten op zoek naar veiligheid. Wereldwijd zijn voor het eerst meer dan honderd miljoen mensen op de vlucht. Aangekomen in Nederland is die vlucht niet gestopt. Angst om achtergebleven familie en onzekerheid over de toekomst maken het opbouwen van een nieuw leven moeilijk. Gave roept kerken en christenen op om een verschil te maken. Om te beginnen door een week lang mee te leven en voor hen te bidden.

Gave-directeur Jan Pieter Mostert benadrukt het belang van gebed voor vluchtelingen: “Heeft u zich wel eens bedacht hoe geweldig het is dat u zich veilig voelt? Veel vluchtelingen zijn die basis in meer of mindere mate kwijt. ‘Kom maar bij Mij, als je moe bent of overbelast’ zegt Jezus, ‘dan geef Ik je rust’. We gunnen vluchtelingen die veiligheid en rust. Daarom vragen we u een week lang tijd te maken in gebed voor vluchtelingen. Zodat ze zich veilig voelen. Zodat de rust van Jezus Christus de pijn overwint.”

Gave helpt op weg met een (papieren) gebedsboekje of dagelijkse gebedsmail. Daarnaast biedt Gave gratis kinderwerkmateriaal, preekschetsen, promotieafbeeldingen en andere materialen om de week in gezin of kerk vorm te geven. Op www.gave.nl/gebedsweek kan dit besteld worden.

Wereldwijd wordt op de eerste zondag na Wereldvluchtelingendag (UNHCR) gebeden voor vluchtelingen. De Vluchtelingengebedsdag is een initiatief van het platform Refugee Highway Partnership en wordt door organisaties uit diverse landen gedragen.

Datum: 23 mei 2022
Auteur: Stichting Gave - Rien Bregman
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gave.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Geven
15 jul

Geven meer