MENU
Cursus Kinder- en tienerpastoraat weer van start

Cursus Kinder- en tienerpastoraat weer van start

01 sep

In september 2012 start Chris met een nieuw seizoen van de cursus Kinder- en tienerpastoraat. De cursus omvat tien zaterdagen in de periode september tot en met juni en wordt gegeven in Dordrecht en Lelystad. Er zijn bij beide locaties nog enkele plaatsen beschikbaar.

De cursus Kinder- en tienerpastoraat biedt een Bijbels kader en praktische informatie voor de (pastorale) zorg aan kinderen en jongeren. In tien interactieve lesdagen wordt stil gestaan bij onderwerpen als social media, seksualiteit, geloofsopvoeding, pesten en rouwverwerking. Allerlei inhoudelijke en praktische zaken waar je mee te maken krijgt in de dagelijkse praktijk van het omzien naar kinderen en jongeren, passeren de revue.

Wietske Noordzij, landelijk coördinator van Chris, vertelt: “Iedereen die te maken heeft met kinderen en jongeren, thuis, in de kerk of op het werk, worstelt er wel eens mee hoe je er echt voor ze kunt zijn en wat je wel en niet voor hen kunt betekenen. In deze cursus bieden we vanuit een Bijbelse context diepgang en veel praktische tips, zodat mensen echt verder kunnen en er een goed fundament gelegd kan worden onder de zorg en liefde voor kinderen en jongeren. Ze hebben echt mensen nodig die hen goed kunnen begeleiden door alle dingen van het leven!”

Chris, onderdeel van Stichting Family Care, is er voor kinderen en jongeren en voor opvoeders, jeugdwerkers en professionals. Met de telefoonlijn (078 – 6312300), chat en e-mail (help@chris.nl) biedt Chris een luisterend oor en een helpende hand aan jonge mensen. Voor volwassenen geeft Chris vanuit haar deskundigheid en expertise op het gebied van (pastorale) zorg en preventie diverse trainingen, voorlichtingen en coaching op maat.

Datum: 1 september 2012
Auteur: Henry Valk
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: Christelijknieuws
Website: http://www.chris.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: