MENU
Sterke groei chatgesprekken Chris

Sterke groei chatgesprekken Chris

27 maa

Chris zag het aantal contacten met kinderen en jongeren ook in 2012 sterk stijgen. Vooral de chat-ondersteuning groeit, in 2012 waren er ruim 9.000 chatgesprekken. Dat is meer dan een verdubbeling in vergelijking met 2011.

Chris biedt al meer dan twintig jaar een luisterend oor voor kinderen en jongeren. Aanvankelijk via telefoon en later mail, de laatste jaren meer en meer via chat. Wietske Noordzij, landelijk coördinator van Chris, vindt de groei van de chat verklaarbaar: “Bellen is uit, nieuwe middelen als WhatsApp en chat zijn in. Chris wil daarbij aansluiten door de chat te professionaliseren. We zijn dankbaar dat jonge mensen ons goed weten te vinden, zodat we hen tot steun kunnen zijn.”

Wat betreft de thema’s die in de contacten aan de orde komen, vormen seksualiteit, depressie en vriendschap de top 3. Maar ook zaken als pesten, geloof en eenzaamheid komen vaak aan de orde.

Chris, onderdeel van Stichting FamilyCare, biedt pastoraat, advies en preventie aan kinderen en jongeren. Maar ook volwassenen die hart hebben voor jonge mensen en iets voor hen willen betekenen, kunnen bij Chris terecht.

Datum: 27 maart 2013
Auteur: Henry Valk
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: Christelijknieuws.nl
Website: http://www.chris.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: