MENU
Meer kinderen vinden hulp via Chris

Meer kinderen vinden hulp via Chris

05 feb

Chris zet zich in om jonge mensen met vragen of problemen een luisterend oor te bieden. Het aantal contacten via de chat en Chris Connect (een beveiligd berichtenportal) is in 2013 weer gegroeid. 

Het aantal chatgesprekken is met 12% gestegen naar ruim 10.000 gesprekken in 2013.

De meeste chatters vallen in de leeftijdsgroep van 13 t/m 15 jaar. Ze chatten vooral over seksualiteit, zelfmoord, pesten en depressie. Soms was de belangstelling zo groot, dat de chat-lijn niet direct te bereiken was.

Evertine Krabbe, binnen Chris verantwoordelijk voor Connect en chat, reageert: “Regelmatig kon een jongere niet direct een gesprek beginnen. We staan open voor vrijwilligers met een hart voor jonge mensen, zodat we ook die jongeren kunnen bereiken.

”

De grootste verandering in 2013 was de introductie van Chris Connect. De jongere heeft via deze volledig beveiligde berichtenportal één op één-contact met een persoonlijke coach. Bij Connect kwamen vooral vragen binnen over onzekerheid, depressie, geloof, zelfmoord en automutilatie. Het aantal contactmomenten via Connect is 40% gestegen in 2013.


Datum: 5 februari 2014
Auteur: Esther van Reenen
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.chris.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: