MENU
Country Trail Band presenteert nieuwe cd in Zwolle

Country Trail Band presenteert nieuwe cd in Zwolle

06 mei

De Country Trail Band presenteert haar nieuwe CD Through it all op vrijdagavond 9 mei 2014 tijdens een concert in multifunctioneel centrum De Bolder, Dobbe 29 in Zwolle. Natuurlijk zal de band die avond diverse nummers spelen van dit nieuwe album, maar daarnaast ook Nederlandstalig repertoire voor wie daarvan houdt.

De Country Trail Band bestaat bijna 30 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een groep die niet alleen in Nederland maar ook in diverse andere landen geliefd is bij veel liefhebbers van country gospelmuziek.

De groep maakt afwisselend Nederlandstalige en Engelstalige albums. Na het album Dwars door de storm met allemaal eigen liedjes, is in Zwolle de presentatie van de nieuwe Engelstalige CD die bekende Homecoming hits bevat.

Homecoming is naast een Amerikaanse term voor terugkeren naar je oude school of universiteit, een begrip dat aan het begin van de jaren ’90 is geďntroduceerd door de befaamde zanger en songwriter Bill Gaither. Hij nam toen een album op met verschillende gastartiesten. Die bleven nog wat napraten in de studio en samen zingen rond de piano. Die sessie werd op video vastgelegd en uitgebracht. Het was het begin van een hele serie producties waarbij een grote groep artiesten samen op het toneel of in een studio zit en met elkaar vooral bekende nummers brengt.

Bron van inspiratie
Een prachtig aspect van die homecoming producties is dat jonge artiesten samen zingen met oudere collega’s die jaren geleden furore maakten maar gelukkig nog niet worden vergeten. Homecoming leunt muzikaal stevig op southern gospel, een stijl waarvan meerstemmige kwartetzang een belangrijk kenmerk is. Southern gospel is verder nauw verwant aan countrymuziek en daarmee is de connectie met de Country Trail Band een feit. Country music is immers al bijna 30 jaar de belangrijkste bron van inspiratie voor de groep.

Het gaat om de inhoud
De muzikale verpakking is absoluut belangrijk, maar bij de Country Trail Band gaat het altijd in de eerste plaats om de inhoud. De groep wil mensen wijzen op het evangelie van de Here Jezus door muziek. Alle liederen op Through it all hebben een sterke boodschap. Daarom zijn ze uitgegroeid tot klassiekers. Neem de titelsong van Andrae Crouch, die ons leert dat ons geloof juist door tegenslagen en beproevingen kan groeien. Het album bevat vlotte meezingers zoals Church in the wildwood, Just over in the Gloryland en Let’s all go down to the river. Er staan meeslepende ballads op als There is a river, Sitting at the feet of Jesus en Oh how I love Jesus. Beroemde schrijvers als Stuart Hamblen (This old house) en Albert Brumley (Blessed Jesus hold my hand) zijn vertegenwoord. Er staan twee klassiekers op van Dottie Rambo: I go to the rock en He looked beyond my faults. Maar er is ook aandacht voor hedendaags werk: bijvoorbeeld Go rest high on that mountain, dat Vince Gill schreef na het overlijden van zijn broer. Natuurlijk mag een nummer (There’s just something about that name) van Bill Gaither en zijn vrouw Gloria niet ontbreken.

Gratis toegang
Tijdens het concert in Zwolle zal de band veel nummers spelen van de nieuwe CD, die deze avond uiteraard te koop is. Daarnaast brengt de groep Nederlandstalige nummers die uit het leven gegrepen zijn. Zo wordt het een muzikale avond met voor elk wat wils. Het concert vindt plaats op vrijdagavond 9 mei in De Bolder, Dobbe 29 in Zwolle. De zaal is open vanaf 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur.

De toegang is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten.

Datum: 6 mei 2014
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.countrytrailband.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: