MENU
Studiedag De kerk als leergemeenschap voor jong en oud

Studiedag De kerk als leergemeenschap voor jong en oud

11 okt

Zaterdag 29 oktober houdt het Evangelisch College een studiedag met als thema: De kerk als leergemeenschap voor jong én oud. De studiedag wordt verzorgd in samenwerking met stichting Generatio. Onder meer directeur Rob Hondsmerk zal spreken. De studiedag maakt onderdeel uit van de Bijbelcursus van de Evangelische Toerusting School (ETS), maar is toegankelijk voor alle geďnteresseerden.

De studiedag staat in het teken van het leren ‘samen’ gemeenten zijn. God is een God van generaties. Hij noemt Zich de God van Abraham, Izaak en Jacob. Wie die God wil dienen en met Hem wil leven, moet zich realiseren dat hij veel meer in generaties zal moeten denken dan dat hij misschien gewend is (geweest). Daardoor zou het weleens kunnen zijn dat denkbeelden over hoe en waarvoor gemeente zijn op de helling moeten. In een drietal workshops worden dergelijke denkbeelden geschetst en deelnemers mogen zelf bepalen of hun denkbeelden op de helling moeten of niet. 

Rob Hondsmerk zal ingaan op de generaties in de gemeente en hun onderlinge samenhang. Wat is er veranderd in de laatste decennia en wat betekent dat voor de gemeente van vandaag? Floor Pieters vertelt meer over de opdracht die iedere gemeente heeft: hoe creëer je een leeromgeving in de gemeente waarin jong en oud kan groeien? Maureen Altorf zal als jongerenwerker ingaan op de problematiek waar veel gemeenten zich voor geplaatst zien: hoe betrekken we jongeren bij de gemeente en hoe voorkomen we dat ze vertrekken? De wens is dat de studiedag bijdraagt om de generaties in de gemeenten te bouwen en het geloof in een God van generaties zal versterken.

De studiedag vindt van 10:30 tot 16:00 uur plaats in ‘De Goede Reede’, Vondellaan 2 in Veenendaal. Geďnteresseerden zijn van harte welkom. De aanmeldingskosten bedragen € 15,00. Meer informatie lezen en aanmelden kan via: www.evangelisch-college.nl/ETS-studiedagen.html.


Het Evangelisch College is een interkerkelijk opleidingsinstituut voor volwasseneneducatie dat (deeltijd)opleidingen en cursussen aanbiedt op het gebied van de Bijbel, Theologie, Missionair Werk en Pastoraat. Verspreid over ruim 60 leslocaties in Nederland volgen jaarlijks ruim 1500 studenten een opleiding of cursus bij het Evangelisch College. De ETS-Bijbelcursus is met zo’n 1000 cursisten de meest gevolgde cursus.

Datum: 11 oktober 2016
Auteur: Annelies Eijkelenboom
Foto: © TOFF-fotografie.nl Tobias Huizing
Website: http://www.evangelisch-college.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: