MENU
Country Trail Band komt met hartverwarmend Engelstalig album

Country Trail Band komt met hartverwarmend Engelstalig album

02 jun

De Country Trail Band wisselt traditiegetrouw Nederlandstalige en Engelstalige CD’s af. In 2017 was het tijd voor een Engelstalig album: Straight into the heart. Het is een plaat waarop de band weer helemaal op de country tour gaat en daarbij een verrassend zijpad inslaat. Western swing is een stijl binnen de country music die – de naam zegt het al – een swingende mengeling is van country en jazz.

Luchtiger geluid
Bob Wills & The Texas Playboys maakten vanaf het midden van de jaren 30 van de vorige eeuw deze stijl populair. Groepen als Asleep at the wheel en de Time Jumpers zetten nu de traditie voort. De combinatie van western swing en gospel is nooit of nauwelijks gedaan. De Country Trail Band zorgt daar nu voor met een zestal nummers op het nieuwe album Straight into the heart. In de afgelopen jaren heeft de groep vooral CD’s gemaakt met vaak indringende liederen uit het leven gegrepen. Met dit nieuwe album wilde de band eens een wat luchtiger geluid laten horen. Tijdens de live optredens is het publiek altijd enthousiast over de snelle countrysongs. Het evangelie mag en kan swingen!

Countryklassiekers
Straight into the heart is een album met een blij geluid. Naast de swingende nummers, staan er natuurlijk ballads op. Zangeres Astrid Langeland is daarin op haar best. Zij koos 5 countryklassiekers uit. Daarnaast bevat de CD een song van Gordon Mote en 14 eigen nummers. Bijzonder is dat dit keer niet alleen zanger Wim Pols de eigen songs leverde. Pianist en accordeonspeler Kees Steeds componeerde drie liedjes met een heel eigen stijl.

Sponsorprojecten
In de teksten blijft de Country Trail Band volledig trouw aan haar missie: mensen via muziek vertellen over het evangelie van de Here Jezus. Vaak met liedjes uit het leven gegrepen, soms met songs gebaseerd op verhalen uit de Bijbel. De titelsong gaat over vervolgde christenen. Het werk voor vervolgde christenen ligt de band nauw aan het hart. Sinds anderhalf jaar sponsort de Country Trail Band een project van Stichting De Ondergrondse Kerk. Met Straight into the heart komt er een nieuw sponsorproject bij: stichting ‘Believe in Youth Foundation’ in Pretoria, Zuid-Afrika. Het is een project van Leon Smit, een zoon van de Zuid-Afrikaanse zanger Piet Smit met wie de band veel samenwerkte. Leon zorgt voor maaltijden, wiskundelessen en sport voor een aantal van de armste kinderen in Pretoria.

Na 32 jaar nog enthousiast en geďnspireerd
Na 32 jaar toont de Country Trail Band met Straight into the heart aan nog steeds enthousiast en geďnspireerd te zijn. Violist Gideon van Buitenen, steelgitarist en dobrospeler Ron de la Bey en gitarist Marcel Langeland laten horen dat ze in Nederland tot de top van het countrygenre behoren. Kees Steeds toont zijn veelzijdigheid en Hans Steeds, Ruud van de Meeberg en Wim Pols leggen met bas, drums en ritmegitaar een solide basis neer voor de instrumentale en vocale solisten. Met deze CD op het vertrouwde Living Water label van JQZ Muziekproducties brengt de Country Trail Band 20 nummers recht vanuit het hart die ‘Straight into the heart’ van de luisteraar zullen landen.

Datum: 2 juni 2017
Auteur: Country Trail Band
Foto: Country Trail Band
Website: http://www.countrytrailband.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: