Bijzondere kerkdienst in samenwerking met Dorcas

Een Bijbelse boodschap, ondersteund met aansprekend fotomateriaal en afgewisseld met samenzang, muziek- optredens en filmbeelden. Dorcas-directeur Ruud van Eijle en gospelzanger Gerald Troost introduceerden zondag 15 april in Zeist een nieuw concept van een eigentijdse dienst.

Ruim 500 bezoekers van de Volle Evangelie Gemeente Driebergen-Zeist waren erbij en de reacties waren erg positief bij jong en oud.

Gerald Troost had een belangrijke inbreng in de dienst. Hij speelde onder meer nummers van zijn nieuwe cd, wat vooral ook bij de jongere aanwezigen in goede aarde viel. Gerald vond het een geweldige dienst en is ook blij met de manier waarop Ruud van Eijle de dienst leidde. ‘Dorcas is een bruisende organisatie die ook speciaal voor jonge mensen veel te bieden heeft’, zegt de bekende zanger. ‘Ik hoop dat Ruud en ik nog veel van deze bijeenkomsten mogen verzorgen en dat ik daarbij heel veel jongeren mag ontmoeten.’ Een fan die bij de dienst aanwezig was schrijft op de website van Gerald Troost: ‘Was echt vet gaaf joh bij de dienst in Zeist. (…) Dat filmpje sprak me heel erg aan. En dat liedje van jou: je bent bijzonder, je bent een wonder, je bent een parel in Gods hand. Die vond ik echt mooi.’

Ook Ruud van Eijle kijkt enthousiast op de dienst terug. ‘Veel kerken zijn op zoek naar aansprekende manieren om de zondagochtenddiensten in te vullen. Ons concept combineert traditionele ingrediënten zoals samenzang en ver- kondiging, met nieuwe aantrekkelijke mogelijkheden op het gebied van beeld en geluid. En aan de reacties merkte ik dat de dienst een snaar had geraakt in de gemeente.’ Dat bleek overigens ook uit de opbrengst van de collecte. Van Eijle mocht 2750 euro meenemen voor het werk van Dorcas onder de allerarm- sten in de wereld. Wilt u ook zo’n dienst meemaken? Nodig Ruud van Eijle en Gerald Troost uit in uw gemeente.

30-04-2007
Buitenland
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies