Nieuw album van Country Trail Band

Back to the country is de titel van het nieuwe album van de Country Trail Band. Met dit album gaat de Nederlandse band terug naar haar wortels. De heerlijke countrystem van leadzanger WIm Pols markeert de sound van de nieuwe plaat. Ook is het bekende nummer Turn your radio on opgenomen. Wim Pols zong dat nummer onlangs tijdens de meeting van Grootnieuwsradio. Het publiek reageerde zo enthousaist dat er binnenkort zelfs een speciale single voor het radiostation zal verschijnen met dit nummer.

De Country Trail Band is ontstaan in 1985 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de toonaangevende bands op het gebied van christian country in Europa.

In de afgelopen 24 jaar heeft de groep vele CD’s opgenomen, zowel Engelstalig als Nederlandstalig, waarvan geregeld nummers te horen zijn via nationale, regionale en lokale omroepen. De groep maakte TV specials voor EO, Family 7 en TBN.

De Country Trail Band brengt een breed repertoire met eigen werk, Amerikaanse christian country songs en bekende Nederlandse liederen. De groep brengt een avondvullend programma, niet alleen voor concerten in kerken, maar ook voor optredens op countryfestivals, campings, etc. Als enige gospelgroep heeft de Country Trail Band zelf diverse malen gespeeld in de Nacht van Assen, voorafgaand aan de motorraces bij die stad. Daarnaast wordt The Country Trail veel gevraagd om mee te werken aan kerkdiensten of die geheel te verzorgen inclusief de verkondiging.

In de afgelopen jaren ondernam de groep diverse Nederlandstalige CD-projecten omdat vooral tijdens optredens in kerken er veel vraag is naar liedteksten in de eigen taal. Zo bracht de groep in 2002 de CD ‘Tel uw zegeningen’ uit met oude liederen uit de bundel van Johannes de Heer in countrystijl. Daar kwamen zoveel positieve reacties op dat de band vervolgens een DVD produceerde met soortgelijke liederen en in 2007 een dubbel CD getiteld ‘Breng het licht’ waaraan meer dan 60 muzikanten en zangers meewerkten. Ondertussen blijft de groep ook trouw aan haar countrywortels door CD’s met Engelstalig repertoire op te nemen. Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum kwam de dubbel CD ‘Country Gospel Classics’ uit. In 2008 verscheen er een nieuw album met eigen Nederlandstalige liedjes onder de titel ‘Het Uitzicht’.

In 1995 maakte de Country Trail Band een toernee door Amerika met als hoogtepunt een optreden op de Grand Ole Opry in Nashville. Tevens maakte de groep tijdens deze toer een album met het Amerikaanse duo Nathan & Susan Forrister en deed een TV-show voor het station Channel 38 in Chicago. In de loop der jaren trad de groep ook op in Tsjechië, Duitsland, België, Oostenrijk, Schotland en Israël.

De Country Trail Band fungeerde diverse malen als begeleidingsband voor George Hamilton IV en toerde ook met verschillende andere Amerikaanse artiesten: Ken Holloway, Michael Ronstadt (de broer van Linda Ronstadt), Ted Ramirez, Teresa, Cathy Carter-Heiser en Tim Lovelace. In Nederland nodigt de groep vaak andere gospelartiesten uit om een gastrol te vervullen op CD’s. Daar zijn bekende namen bij zoals Thecla Rutting, Esther Tims, Arjan en Efi Knevel, Harry en Marijke Govers, Peter Kits en Janneke Slagter. Maar ook geeft de Country Trail Band graag jonge talenten de kans zich aan een breed publiek te presenteren.

Met de opbrengst van de verkoop van de CDs tijdens optredens, sponsort de Country Trail Band verzorgings- en evangelisatiewerk, voornamelijk in ontwikkelingslanden. Na projecten in Bolivia, Brazilië, Roemenië, Kenia, Malawi, Nigeria, Nederland en Oeganda sponsort de Country Trail Band nu een weeshuis in Roemenië.

01-06-2009
Muziek
https://www.countrytrailband.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies