Rol MAF cruciaal in verspreiding Evangelie in Mongolië

Onlangs zond EO Metterdaad een interview uit, waarin Marjan Companjen vertelde waarom MAF zo’n cruciale rol speelt in de verspreiding van het Evangelie in uitgestrekt Mongolië.

Marjan Companjen, werkzaam voor MAF Internationaal, heeft in de afgelopen paar jaar in een aantal landen gewoond en gewerkt als interim programmamanager voor MAF. Zo ook in Mongolië.

Afstanden zijn in dit land enorm groot en wegen zijn er vrijwel niet. Dankzij vliegstrips uit de Sovjet tijd kan MAF naar alle uithoeken van het land vliegen. MAF vindt het werk van deze kerken belangrijk en geeft daarom vliegsubsidie.

MAF Nederland ontvangt geen overheidsubsidies en is geheel afhankelijk van giften. In 2009 is er 170.000 euro nodig om alle zendingsvluchten in Mongolië mogelijk te maken. Dankzij de hulp van EO Metterdaad en een stichting wordt dertig procent van de onkosten gefinancierd.

Wilt u evangelisatie in Mongolië mogelijk maken? Stort uw gift op 55.83.45.808 van MAF Nederland te Harderwijk. Vermeld bij uw gift: Mongolië.

Marjan herinnert zich een bezoek aan Bayankhongor waar ze de voorheen beruchte tweelingbroers ontmoette. In 2006 vloog MAF een team van partnerorganisatie Alcohol Recovery naar deze stad. Alcohol Recovery traint lokale kerken om mensen te helpen die met alcoholisme te kampen hebben – een groot probleem in Mongolië.

Kort na de training begon de lokale kerk met het ‘Celebrate Recovery’ programma. Twee vrienden, ook de tweeling genoemd omdat ze altijd samen zaten te drinken, namen deel aan het programma en kwamen tot geloof. Dit had tot gevolg dat hun levens totaal zijn veranderd.

De tweelingbroers zijn nu kerkleiders en hebben verschillende kerken gesticht. In de afgelopen negen jaar is het zendingswerk in Mongolië behoorlijk gegroeid, mede dankzij luchtsteun.

16-08-2009
Buitenland
https://www.maf.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies