Dorcas opent tehuis voor ouderen in Zuid-Soedan

Onlangs is een door hulporganisatie Dorcas gebouwd tehuis voor ouderen in Wau, Zuid-Soedan, officieel geopend door de ministers van Sociale Ontwikkeling en van Informatie van het westelijke Bahr El Gazal.

Hierbij waren de 46 bewoners van het tehuis, plaatselijke leiders, regeringsambtenaren en afgevaardigden van de partnerorganisatie van Dorcas, El Shaddai, aanwezig.

Het tehuis biedt 46 ouderen, die tot de opening in moeilijke omstandigheden op straat hebben geleefd, een kamer met daarin een bed met lakens en dekens en keuken- en andere benodigdheden. Op het terrein zijn verder nog twee kantoorruimtes, een keuken en een eetkamer en sanitaire voorzieningen zoals douches en toiletten aanwezig. Tevens is er een handpomp gerealiseerd waarop een kleine elektrische pomp is aangesloten die twee watertanks kan vullen, elk met een capaciteit van tweeduizend liter water. Dit tehuis voor ouderen is het eerste in deze vorm in Wau.

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 180 projecten ondersteunt. Dorcas geeft vier soorten hulp: noodhulp, sociale hulp, structurele hulp en financiële adoptie. De organisatie werkt bij voorkeur met lokale partners, zoals plaatselijke kerken of organisaties. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging.

Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.

09-02-2010
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies