Britse hoogleraar Michael Northcott komt naar de CHE

Op vrijdagmiddag 4 juni verzorgt professor Michael Northcott twee lezingen op de miniconferentie ‘Groene Kerken’ op de CHE. Als hoogleraar christelijke ethiek zal hij aan de hand van praktijkvoorbeelden uit Engeland en Schotland laten zien hoe christenen in zowel theologie als in praktijk een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere samenleving.

© foto en tekst: christelijknieuws.nl 2010

Michael Northcott is theoloog en socioloog, en is verbonden aan de Universiteit van Edinburgh. Daar geeft hij colleges in christelijke ethiek, ecologie en religie, theologie en de mondiale economie, en de ethiek van technologie. Hij is een veelgevraagd spreker aan universiteiten in vele landen. In zijn laatste boek, ‘A Moral Climate. The Ethics of Global Warming’ gaat hij uitvoerig in op de mondiale, systematische uitbuiting van de aarde en tal van arme leefgemeenschappen, en onze verantwoordelijkheid als christenen zorg te dragen voor de schepping. Er zijn morele grenzen aan ons handelen, aldus Northcott, en dat begint met respect voor alle levensvormen.

Het minisymposium wordt georganiseerd door de CHE met ontwikkelingsorganisatie Tear,het Christelijk Ecologisch Netwerk (CEN), en de werkgroep Kerk & Milieu. Andere betrokken partners zijn de jongerenorganisatie Time to Turn en de Evangelische Alliantie. Aanleiding is het uitreiken van een ‘groene kerk certificaat’ aan kerken die hebben meegedaan met de campagne ‘Recycle your mind’ in de 40-dagen voorafgaand aan Pasen.

Tijdens het symposium presenteren twee CHE-studenten enkele uitkomsten van hun onderzoek naar duurzaamheid en Nederlandse kerken. Verder zullen vertegenwoordigers van enkele ‘groene kerken’ hun duurzame voornemens toelichten. Het symposium is tevens de afsluiting van een campagne op het gebied van duurzaamheid waar onder meer de succesvolle CO2-vastenactie (tijdens Lijdenstijd) deel van uitmaakte.

Vrijdag 4 juni

14.45 – 17.00 uur Christelijke Hogeschool Ede,

Oude Kerkweg 100, 6710 BB Ede (Lokaal 1.009)

01-06-2010
Onderwijs
https://www.che.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies