Roemenië getroffen door overstromingen

De Roemeense chauffeur La’szlo’ Lippai vertrok woensdag met een lading hulpgoederen naar het door overstromingen getroffen Roemenië.

Vanuit het Nederlandse hoofdkantoor van Dorcas in Andijk is woensdagmiddag een vrachtwagen met hulpgoederen vertrokken naar Roemenië. De afgelopen weken was er in dit Oost-Europese land sprake van zware regenval.

Overstromingen waren hiervan het gevolg.Vooral de noordelijke districten Suceava en Botosani zijn getroffen. Bij de overstromingen zijn 23 mensen om het leven gekomen. Ongeveer 16.500 mensen zijn gevlucht voor het snel stijgende water.

De Roemeense overheid heeft het leger en de politie ingezet om hulp te bieden aan de bewoners van de betreffende regio’s. Daarnaast heeft de regering aan hulporganisaties en aan de eigen bevolking gevraagd in actie te komen en de slachtoffers te helpen.

In antwoord op deze hulpvraag, doneert Dorcas voedselpakketten, schoenen, keukengerei, meubels, dekens en kleding. De goederen zijn bestemd voor getroffenen in het gebied en worden verspreid via partnerorganisaties van Dorcas.

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika circa 180 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken.

17-07-2010
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies