Water en sanitatie in Kenia

Woensdagmiddag 21 juli om 17.05 uur is de laatste aflevering te zien op Nederland 2: ‘Water en sanitatie in Kenia’. Presentator Wilfred Kemp reist naar Tonj in Soedan. Hij bezoekt daar een zogeheten leprakolonie en ontmoet zuster Celestine.

In juni en juli is het werk van Dorcas te zien in de tv-serie Soeterbeeck in Afrika van de omroep RKK. Presentatoren Wilfred en Pauline ontmoeten verschillende hulpverleners die vaak een leven lang aan het werk zijn in dit continent. Wat is hun motivatie en hoe houden ze het vol? De serie bestaat uit zes afleveringen en werd eerder in 2009 uitgezonden.

Soeterbeeck-presentator Wilfred Kemp bezoekt in deze laatste aflevering van de serie het gebied Lodwar in Kenia. Dit gebied wordt geteisterd door droogte. Het gebrek aan water zorgt voor honger en veesterfte.

 

Wilfred ontmoet hier pater Angel, die het als zijn priesterlijke taak ziet om de mensen te helpen met schoon water en goede sanitaire voorzieningen. ‘Je mag van mensen niet verwachten dat ze naar het evangelie luisteren als ze dorst of honger hebben’, aldus pater Angel.

20-07-2010
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies