Leger des Heils-jongeren bouwen in Dominicaanse Republiek

Ga je puur voor jezelf op vakantie of mag jouw vakantie ook iets betekenen voor een ander? Tweeëntwintig jongeren en vier begeleiders van het Leger des Heils bouwen op dit moment onder de vlag van World Servants klaslokalen in de Dominicaanse Republiek om kinderen van elfhonderd gezinnen een toekomst te geven.

De groep vertrok op 15 juli vanaf Schiphol naar de stad Cotuí en blijft daar drie weken. De groep bouwt klaslokalen voor een basisschool die door het Leger des Heils wordt geleid. Nu kan daar alleen les aan de onderbouw worden gegeven, maar door de bouw van de nieuwe lokalen kunnen de kinderen straks ook de bovenbouw volgen. De jongeren die deelnemen aan de reis betalen de reiskosten en een deel van het bouwmateriaal zelf. Het geld hebben ze door middel van diverse door hen zelf georganiseerde acties het afgelopen jaar bij elkaar gespaard.

Het idee achter het project is: ‘bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander’. Het bouwproject helpt de leefomstandigheden van de gemeenschap structureel te verbeteren en de jongeren bouwen aan zichzelf door kennis te maken met een andere cultuur, leefgewoonten en geloofsbeleving.

26-07-2010
Hulpverlening
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies