Ondernemers in Groningen steunen Dorcas-project in Egypte

ANDIJK – Dorcas Ondernemers Groningen heeft het afgelopen jaar ruim 14.600 euro ingezameld voor een ontwikkelingsproject in Egypte. Met de opbrengst worden de leefomstandigheden van de armste inwoners van Boven Egypte verbeterd door hen te voorzien van schoon drinkwater en latrines.

© foto Egypte: christelijknieuws.nl

Dorcas Ondernemers Groningen bestaat uit tien ondernemers die zich hebben ingezet voor de fondswerving en voor bewustwording rondom de situatie in Egypte.

‘Wij zijn ontzettend blij met de betrokkenheid van Groningse ondernemers op ontwikkelings–samenwerking,’ vertelt Dorcas-medewerker Martin Suithoff. ‘Dorcas heeft op dit moment twaalf ondernemersgroepen die op geheel eigen en creatieve wijze in actie komen voor de allerarmsten. Ondernemers en bedrijven werven op regionaal niveau fondsen voor projecten en geven daarover voorlichting aan relaties uit hun eigen netwerk.’

Het water- en sanitatieproject in Boven Egypte ging in 2009 van start. In twee dorpen in het gouvernement Assiut en Sohag bouwt Dorcas samen met een lokale partner aan betere leefomstandigheden voor de Egyptenaren. Het project is onderdeel van een overkoepelend programma, waarbij zowel noodhulp als structurele hulp wordt geboden. Er wordt met name gewerkt aan verbetering van waterleidingen en preventie van ziekten, die worden veroorzaakt door vervuild water en slechte hygiëne. Vorig jaar kregen meer dan 3.500 huishoudens een wateraansluiting en kregen ruim 500 families een toilet.

Dorcas Ondernemers Groningen diende vorig een subsidieaanvraag in bij de Nationale Commissie Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO). Eind dit jaar wordt bekend of NCDO de opbrengst verdubbelt.

De ondernemersgroep in de provincie Groningen is op zoek leden die vrijwillig hun tijd, hun betrokkenheid en een financiële bijdrage willen geven voor de arme naaste. Ondernemers en bedrijven die er voor voelen met Dorcas maatschappelijk verantwoord te ondernemen, kunnen contact opnemen met Martin Suithoff van Dorcas. Tel. 06 16607779 of e-mail: m.suithoff@dorcas.nl.

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 185 projecten ondersteunt. Dorcas geeft vier soorten hulp: noodhulp, sociale hulp, structurele hulp en financiële adoptie. De organisatie werkt bij voorkeur met lokale partners, zoals plaatselijke kerken of organisaties. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging.

03-08-2010
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies