Dorkas Dag 2010 in Andijk

Op zaterdag 11 september houdt hulporganisatie Dorcas haar jaarlijkse Dorcas Dag in Andijk. Het belooft een dag van gezellige ontmoetingen en bruisende activiteiten te worden. Jong en oud zijn van 10.00 tot 15.00 uur welkom aan de Bedrijvenweg in Andijk. De opbrengst van deze dag is voor een zorgproject voor gehandicapten in Egypte.

De Bedrijvenweg in Andijk wordt op de Dorcas Dag omgetoverd in een ‘bedrijvige’ markt, waar bezoekers onder meer hun hart kunnen ophalen aan de grote collecties boeken, kleding, speelgoed en curiosa.

Er wordt een grand café ingericht, waar men kan genieten van een hapje, een drankje en van live muziek. Voor de kinderen liggen buitenspellen in het verschiet.

Om het struingevoel te versterken, is ook de Dorcas Winkel Andijk open. Bezoekers die liever in een natuurlijke omgeving struinen, kunnen een rondleiding volgen door de Dorcas-thematuin.

Sportief bezoek

De Dorcas Dag valt net als vorig jaar samen met de Fietssponsortocht van Rabobank Westfriesland-Oost. Van de drieduizend mensen die deelnemen aan de tocht, zullen er elfhonderd langs de Dorcas Dag trappen.

Opbrengt voor zorgproject in Egypte

De opbrengst van de Dorcas Dag is bestemd voor een zorgproject voor mensen met een beperking in Egypte. Slechts tien procent van de 1,5 miljoen verstandelijk beperkte mensen in Egypte heeft toegang tot zorg of kan gebruikmaken van dagopvang. Om deze situatie te verbeteren, bouwt Dorcas de komende jaren in verschillende plaatsen in Egypte opvangcentra. De staf van deze centra zal deelnemen aan vaktrainingen, zodat ook de kwaliteit van de zorg wordt verbeterd.

Dorcas vindt het belangrijk dat minder validen niet alleen de medische zorg krijgen die ze nodig hebben, ook moeten gehandicapten de kans krijgen mee te doen in de maatschappij. Daarom heeft Dorcas een integratieprogramma opgesteld, dat gericht is op het verbeteren van de omgang tussen gehandicapten en hun omgeving. Dorcas hoopt dat het stigma dat op de familie(s) van mensen met een beperking rust, hiermee wordt tenietgedaan.

Sinds de 21-jarige Marian overdag naar een opvangcentrum gaat, leert zij steeds meer om van het leven te genieten. Marian heeft een verstandelijke beperking. Zij groeide op in een arm gezin. Haar jongere zussen gingen naar school en kregen aandacht van hun ouders. Marian moest binnen blijven en werd genegeerd. Dankzij de begeleiding en zorg die er in het opvangcentrum voor haar is, ontplooit zij nu haar creatieve talent. Marian blijkt een ster in de weefkunst te zijn en zij maakt mooie accessoires met kralen.

Dorcas

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 180 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken. Meer informatie:

28-08-2010
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies