Succesvolle Dorcas Dag voor gehandicapten in Egypte

De jaarlijkse Dorcas Dag, die zaterdag 11 september in Andijk werd gehouden, was opnieuw een groot succes. De Bedrijvenweg was voor een dag weer omgetoverd tot een grote markt, waar onder meer boeken, kleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen werden verkocht

Ook de Dorcas Winkel en een grand café trokken veel bezoekers. Het smartlappenkoor ‘Leedvermaak’ uit Enkhuizen luisterde de dag op met een optreden. De opbrengst van de dag is bestemd voor een zorgproject voor mensen met een beperking in Egypte.

Dorcas-directeur Ruud van Eijle is blij met de grote belangstelling. ‘We willen graag zo veel mogelijk mensen bij ons werk onder de allerarmsten betrekken. Op zo’n dag kunnen we met een gezellig programma geld inzamelen voor één van onze projecten, maar kunnen de bezoekers onze organisatie ook een beetje leren kennen.’

Dorcas startte met de jaarlijkse Dorcas Dag in 2005, toen de organisatie haar 25-jarige jubileum vierde. Inmiddels weten vele Westfriezen Dorcas op deze dag te vinden, evenals vrijwilligers uit het land. Ook kwamen er, net als vorig jaar, ruim duizend fietsers van de Rabobank Fietssponsortocht langs de stempelpost op de Dorcas-markt. Velen van hen streken even neer op het terras van het grand café. Een deel van de opbrengst van de sponsortocht wordt aan Dorcas gedoneerd en zal worden gebruikt voor hetzelfde zorgproject in Egypte. Voor kinderen was er ook van alles georganiseerd. Zo liep er een clown rond, konden kinderen worden geschminkt en was er een springkussen.

De opbrengst van de Dorcas Dag is bestemd voor een zorgproject voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking in Egypte. Slechts tien procent van de 1,5 miljoen gehandicapten in Egypte heeft toegang tot zorg of kan gebruikmaken van dagopvang. Om deze situatie te verbeteren, ondersteunt Dorcas in verschillende plaatsen in Egypte opvangcentra.

11-09-2010
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies