Omzet Dorcas Winkels meer dan 1 miljoen euro

De omzetcijfers van de Dorcas Winkels over 2010 zijn bekend. Ook nu is er een forse omzetstijging te vieren. De bruto-omzet van de dertien Dorcas Winkels is in het afgelopen jaar met 22% gestegen tot 1.345.000 euro. De opbrengst van de winkelverkopen is bestemd voor het werk van hulporganisatie Dorcas onder de allerarmsten. Naast de verkoopopbrengsten ontvingen de winkels in 2010 nog een bedrag van circa 55.000 euro aan subsidies.

Coördinator van de winkels, Klaas Boersma: ‘Het is fantastisch om te zien hoe goed de winkels het doen. We zijn heel dankbaar dat we met de winkelopbrengsten weer zoveel projecten in Oost-Europa en Afrika kunnen steunen.’

In 2010 zijn twee nieuwe Dorcas Winkels geopend. In maart ging Dorcas Winkel Kapelle in Zeeland van start en in september kon Dorcas Winkel Sneek in Friesland zijn deuren openen.

En nog steeds is de groei van het aantal Dorcas Winkels er niet uit. Boersma: ‘Er liggen concrete plannen om dit jaar een Dorcas Winkel in Heerhugowaard te openen. Daarnaast zijn we bezig met de voorbereidingen voor een vijftiende winkel in Nederland.’

Hulporganisatie Dorcas runt met behulp van vrijwilligers inmiddels dertien officiële winkels in Nederland. Hier worden zowel nieuwe als tweedehands goederen verkocht die niet geschikt zijn voor de hulpverlening in het buitenland, waaronder boeken, speelgoed, spellen, serviesgoed, meubelen enzovoort. Met de opbrengst ondersteunt Dorcas verscheidene hulpprojecten in Oost-Europa en Afrika. Meer informatie over de winkels: www.dorcaswinkels.nl.

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 180 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken. Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.

04-02-2011
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies