Dak- en thuislozen genieten in Koepelkerk

Tweehonderd dak-en thuislozen, mensen die gebruik maken van thuiszorg en begeleid wonen en de bezoekers van het buurtsteunpunt Bij Bosshardt genoten op Valentijnsdag in de Koepelkerk in Amsterdam van een speciaal voor hen georganiseerde high-tea. Foto: Leger des Heils.

Leger des Heils organiseert Valentijns High-Tea

Het beroemde kerstdiner, maar dan anders. Dit keer in de Koepelkerk geen kalkoen, rollade en andere gerechten maar thee, slagroomsoesjes, gevulde koeken en andere zoete lekkernijen speciaal voor de gelegenheid gemaakt door chef-kok Michel Westerman van het Amsterdamse restaurant ‘Scossa’.

De aanwezigen lieten het zich goed smaken. Voor hen geen koude middag op straat maar een warm onthaal waar ze naast alle lekkers werden getrakteerd op een mini-concert door Willeke Alberti.

Coördinator van het Leger des Heils, Ben Dragstra, las voor uit de Bijbel, uit wat hij het ‘Valentijnsevangelie’ noemt, 1 Korinthiërs 13: De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid. Volgens Ben Dragstra was de middag zeer geslaagd. ‘Het was voor iedereen een middag echt genieten’.

15-02-2011
Samenleving
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies