Zomerschool Moslims en het Evangelie

De Zomerschool wordt georganiseerd door Evangelie & Moslims in samenwerking met de Arabische Wereld Zending en Arab Vision. Vijf dagen van bezinning, studie en ontmoeting 13 t/m 17 juni 2011. Het is een intensieve week van bezinning, studie en ontmoeting over moslims en de islam.

Het gaat niet alleen over de achtergronden van het islamitische geloof en de manier waarop moslims in het leven staan. Centraal staat de vraag hoe wij hen als getuigen van Jezus tegemoet kunnen treden. Een belangrijk onderdeel is de ontmoeting met moslims zelf. Sprekers zijn mensen met een ruime ervaring in de omgang met moslims en deels zelf afkomstig uit de wereld van de islam.

Deze toerustingsweek, die in de namiddag van 2e Pinksterdag begint, is bedoeld voor christenen die zich bezinnen op de vraag hoe zij persoonlijk en/of vanuit hun gemeente in Christus’ naam iets kunnen betekenen voor moslims. Voor zendingswerkers die naar islamitische landen gaan is het een goede voorbereiding op hun werk.

Reacties van oud-cursisten:

– Super! Ik kijk terug op een hele fijne week, waarin ik veel geleerd heb! En ook echt het hart heb gezien van God en het hart dat God aan mensen gegeven heeft voor de moslims!

– Ik heb vooral op theoretisch gebied veel bijgeleerd, maar vond het prettig om een afwisseling tussen de onderwerpen te zien. Alleen theorie was heel intensief geweest!

– Ik vond het bezoek aan de moskee en het bezoek van de moslim jongeren erg leuk en zeer leerzaam. Had het niet willen missen!

03-05-2011
Onderwijs
https://www.evangelie-moslims.nl/toerusting/cursussen-zomerschool/zomerschool

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies