Tekort aan artsen en medicijnen in Afrika

Hulporganisatie Dorcas vraagt tot en met eind juni extra aandacht voor haar gezondheidsprojecten in Afrika. In ontwikkelingslanden sterven veel mensen – onder wie ook heel veel jonge kinderen – aan de gevolgen van ziekten die relatief eenvoudig te behandelen zijn of zelfs voorkomen hadden kunnen worden.

© foto christelijknieuws.nl

Dorcas-medewerker Edwin Onyancha: ‘Het ontbreekt ons in Kenia aan artsen, aan medicijnen en klinieken, maar ook aan kennis over hygiëne en geld voor muskietennetten.’

Een belangrijk onderdeel van de medische projecten die Dorcas ondersteunt in Kenia en andere landen in Afrika is dan ook het geven van voorlichting. In de gezondheidsprojecten wordt voorlichting gegeven over bijvoorbeeld hygiëne, zwangerschap en aidspreventie en hiermee worden dagelijks levens gered. En voor wie wel ziek wordt, wordt het door de projecten mogelijk een arts te bezoeken; een ongekende luxe. De projecten op het gebied van gezondheidszorg vormen dan ook een dankbaar onderdeel van het Dorcas-werk.

Dorcas heeft voor haar gezondheids- en hiv/aidsprojecten subsidie toegewezen gekregen. Daarbij verdrievoudigt de overheid elke gift die Dorcas zelf voor deze projecten inzamelt. Met andere woorden: elke tien euro die Dorcas ontvangt, vult de overheid aan tot dertig euro, en van 25 euro maakt de overheid zelfs 75 euro!

Met de giften en de subsidie kan Dorcas haar vijftien gezondheidsprojecten in Zuid-Soedan, Ethiopië, Kenia en Zuid-Afrika voortzetten. Hierdoor wordt de toegang tot medische zorg toegankelijker gemaakt en daarmee worden weer levens gered.

24-05-2011
Buitenland
https://www.dorcas.nl/gezondheidszorg

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies