Rob favier zingt voor kinderen van Yuvalokschool Bangalore

Rob Favier schrijft in zijn nieuwsbrief over een bijzonder project dat hij in 2011 hoopt te mogen realiseren. Rob: ‘In mijn vorige brief vertelde ik u dat ik in de zomervakantie weer in India ben geweest (met World Servants) en dat we in gesprek waren over eventuele optredens in Bangalore.

Engelstalig uiteraard, wat geen probleem vormt, omdat een aantal van mijn liedjes ook in het Engels vertaald is. Rond de jaarwisseling ben ik inderdaad uitgenodigd door de stichting Yuvalok Foundation (www.yuvalok.org). Het gaat concreet om zingen en spreken in een aantal samenkomsten en tijdens presentaties op (christelijke) scholen.’

Yuvalok Foundation zet zich in om de honderdduizenden kinderen in de sloppenwijken van Bangalore een toekomst te geven. Ik citeer: “Zo’n 100.000 van deze kinderen verrichten kinderarbeid en verdienen acht eurocent per dag om aan voedsel te komen. Elke dag rijdt de etensbus langs de scholen die door Yuvalok gesticht zijn om 1000 kinderen eten te brengen. Goede voeding en onderwijs vormen de belangrijkste basis voor een leven met toekomst.”

U begrijpt dat wij zeer gemotiveerd zijn een organisatie met een dergelijke doelstelling van dienst te zijn. Wij? Ja, wij…. We zijn als gezin bij elkaar gaan zitten en hebben ons afgevraagd wat we kunnen doen. Uiteindelijk hebben we het volgende besloten: Peter(piano), Steven(drums) en Els (geluidstechniek) zullen mee gaan. Verder worden wij vergezeld door een gitarist, Bram Graafland, en bassist, Daniël van der Molen, zodat we met name op de scholen iets moois kunnen “neerzetten”. Dat is erg belangrijk, want behalve dat we medechristenen mogen bemoedigen, wil Yuvalok ons ook als ambassadeur gebruiken om nieuwe contacten te leggen, zodat nog meer kinderen uit sloppenwijken bereikt kunnen worden. Ook heeft Bart Jan, een van mijn technici, zich bij ons gevoegd om samen met Els verantwoordelijk te zijn voor de techniek.

Hoe gaan we dit bekostigen? We hebben als gezin besloten € 1000,- bij te dragen. Bart Jan, Daniël en Bram moeten ieder de helft van hun ticket zelf betalen en zullen voor de andere helft sponsors gaan zoeken. Voor de overige kosten ben ik zelf op zoek naar particulieren, bedrijven of organisaties die ons willen ondersteunen. Ik voel me daar ook vrijmoedig in, omdat we hiervoor geen enkele vergoeding zullen ontvangen. Het gaat dus eigenlijk om tien dagen ter beschikking zijn van onze broeders en zusters met de talenten die wij gekregen hebben. Het kan worden gezien als een stukje zendingswerk.

Check onderstaande link voor alle info:

20-06-2011
Buitenland
https://www.robfavier.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies