Documentaire over christelijk jongerenwerk

In 2006 deed de Jongerenwerkersopleiding (JWO) onderzoek naar kerkverlating onder jongeren. Uit het onderzoek bleek dat 400 jongeren per maand de kerk verlaten. Een schokkend resultaat. Naar aanleiding van dit onderzoek verscheen het boek ‘Mooie Mensen, investeren in sterk jeugdwerk’, geschreven door toenmalig opleidingscoördinator Sabine van der Heijden. Van dit onderzoek en het boek zijn inmiddels 2.300 exemplaren verkocht.

De JWO komt met een vervolg op Mooie Mensen: ‘Mooie Mensen 2.0’. Met dit vervolg wil de JWO de noodzaak van professioneel jongerenwerk opnieuw onder de aandacht van christelijk Nederland brengen. Elke jongere die de kerk verlaat, is er één teveel! We hopen dat bewustwording zal leiden tot een beter jongerenbeleid in kerken. Het is ons gebed dat jongeren tot een levend geloof komen en niet teleurgesteld de kerk verlaten.

Mooie Mensen 2.0 bestaat uit een korte documentaire over de ontwikkelingen binnen het christelijke jeugdwerk en de noodzaak van goed opgeleide jongerenwerkers. Het aantal vacatures voor jongerenwerkers groeit. Sterker nog: bij kerken en organisaties zijn momenteel tientallen onvervulde vacatures voor professionele werkers. Goed opgeleide jongerenwerkers zijn dus hard nodig!

De Jongerenwerkersopleiding van de Wittenberg timmert al tien jaar aan de weg. Ze rust jongerenwerkers toe en maakt kerken en organisaties bewust van het feit dat goed opgeleide jongerenwerkers nodig zijn.

06-07-2011
Onderwijs
https://www.dewittenberg.nl/Jongerenwerkersopleiding

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies