Inwoners Somaliland verlaten huis en haard

In Somaliland is voedsel enorm schaars geworden, zelfs het vee van de nomadische bevolking (de inkomstenbron) is verkocht in ruil voor voedsel. Veel mensen trekken nu naar kampen ten zuiden van de stad Hargeisa, hoofdstad van Somaliland. Ondervoed, uitgedroogd en uitgeput komen de mensen aan. In de kampen is dringend humanitaire hulp nodig, zoals voedsel, water, onderdak en medicijnen.

Hulporganisatie Dorcas is inmiddels actief in Somaliland. De situatie is daar zeer ernstig. Op dit moment leven in deze kampen ongeveer 2.500 gezinnen met gemiddeld zeven personen per gezin. Dorcas-directeur Michel Gendi bezocht het door droogte getroffen gebied. ‘Ik ben heel erg geraakt door de wanhoop van de Somalilanders. Wij zullen er in de komende maanden alles aan doen om deze mensen te helpen’, aldus Gendi.

Dorcas gaat zich van december tot en met maart 2012 voornamelijk richten op het uitdelen van water en het inrichten van sanitaire voorzieningen. Het uiteindelijke doel van de hulpactie is de terugkeer van de kampbewoners naar hun oorspronkelijke omgeving. Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika actief is. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken.

Noodhulp in Oost-Afrika

Zoa, Red een kind, Woord en Daad en Dorcas zijn sinds september van dit jaar al actief met het werven van fondsen voor noodhulp in Ethiopië en Kenia.

Dorcas Nederland
21-12-2011
Buitenland
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies