Vervanging en uitbreiding van vloot MAF

HARDERWIJK- De non-profit organisatie MAF (Mission Aviation Fellowship) heeft de mogelijkheid gekregen om uit een faillissement van een bedrijf in Australië vijf vliegtuigen te kopen. De aankoop betekent een besparing van 900.000 euro en een inhaalslag van 5 jaar in de vervanging en uitbreiding van haar vloot van meer dan 130 bush-vliegtuigen.

‘We hebben een spannende tijd achter de rug’, verteld Adri van Geffen, directeur van MAF Nederland. ‘Het besluit om een bod te doen moest in enkele dagen genomen worden. We vroegen ondernemers mee te helpen. Toen zij twee vliegtuigen wilden betalen, was dat de bevestiging om het bod te doen. We zijn heel blij en dankbaar dat er bijna geen andere bieders waren en dat we ze voor dit bedrag konden kopen!’

De jonge vliegtuigen van het type GA8 Airvan zijn in uitstekende staat en zeer geschikt voor de korte onverharde landingsbanen in afgelegen gebieden waar MAF zich op richt. Ze worden ingezet in Papoea-Nieuw Guinea en Arnhem land, voor hulporganisaties en kerken en als ambulancevliegtuigen.

MAF Nederland voert dit najaar actie om ook een derde toestel te financieren. Er is 335.000 euro nodig, des te eerder de financiering rond is, des te eerder kan hij vliegen! Meer informatie op www.maf.nl/airvan

MAF richt zich op mensen die in afgelegen gebieden leven; met vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF deze mensen bereikbaar voor hulp en het Evangelie. Meer dan 1.000 (hulp)organisaties kunnen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk doen. Elke 5 minuten stijgt ergens ter wereld een MAF vliegtuig op om te helpen.

© Henk-Jan Oudenampsen
07-10-2013
Evangelisatie
https://www.maf.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies