Nationale Week van het christelijke boek van start

Van 26 mei t/m 5 juni a.s. wordt de landelijke Week van het christelijke boek (WCB) gehouden. Ter gelegenheid van deze tiendaagse, die parallel loopt aan de Nationale Boekenweek, verschijnt het actieboek Gewijde chaos van Annemarie van Heijningen-Steenbergen. De christelijke boekhandel geeft klanten in deze periode bij besteding van € 15,00 aan boeken Gewijde chaos cadeau.

De Week van het christelijke boek is een jaarlijks initiatief van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak (BCB). De campagne stimuleert het leesplezier, richt zich op lees-bevordering en promoot het christelijke boek in het algemeen.

Op woensdagavond 26 mei om 20.00 uur opent Annemarie van Heijningen-Steenbergen, auteur van het actieboekje, feestelijk de Week van het christelijke boek via een livestream op Facebook. Ze wordt geïnterviewd door boekverkoper Paulien Bor van boekhandel De Echo in Huizen. Kijk en luister mee via www.facebook.com/leesenluister.

Annemarie van Heijningen-Steenbergen schreef dit jaar het speciale actieboekje, de novelle Gewijde chaos, over de ups en downs in een domineesgezin, waar twijfel en scepsis besmettelijk blijken.

We volgen de ups en downs van Bart en Monica Roerig, die proberen de rust te bewaren terwijl stress en spanning hun leven binnensijpelen. Via haar dagboekkrabbels neemt Monica je mee in de dynamiek van hun bestaan, als hun oudste van het geloof valt en zijzelf de preken van haar man begint te horen met de oren van haar zoon. En tussen de bedrijven door is er het zenuwslopende gedoe rondom een eventuele verhuizing.

Annemarie van Heijningen-Steenbergen was jarenlang columniste voor EO Visie, is auteur, spreker en pastoriebewoner. Ze schreef onder meer: Ben je mooi gezegend mee, Dingetjes van dertigers, Getrouwd zijn is de hemel niet en Refomeisje.

De BCB zet zich in voor de belangen van de ca tweehonderd aangesloten christelijke boekhandels en uitgeverijen en voor collectieve promotie van christelijke boeken, gifts en muziek.

BCB – Wendelmoed Knol
BCB
18-05-2021
Media
https://www.bcbplein.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies