Amir Tsarfati: Hoe Iran zich voorbereidt op oorlog

Voor het meest up-to-date nieuws over het nucleaire programma van Iran, moedig ik u aan om af te stemmen op mijn Midden-Oosten Update van vorige week (zie de video hieronder). De Islamitische Republiek is echter op meer dan één manier actief. In feite kan men, gezien zijn betrokkenheid bij militaire verbetering, cyberoorlogvoering, wapenverplaatsing en meer, alleen maar tot de conclusie komen dat het zelfverklaarde sjiitische rijk zich op oorlog voorbereidt.

Een voorbeeld van zijn militaire vooruitgang is het nastreven van nieuwe onderzeeërs, torpedojagers en andere marineschepen. En net als in Israël voerde de Iraanse luchtmacht vorige week een grootschalige oefening uit. Vergis je niet – hoewel Iran zichzelf in de schijnwerpers lijkt te zetten, is Israël allesbehalve passief geweest. Eind vorige week beval de stafchef van de IDF de militaire oefeningen te verhogen als een aanval op het nucleaire programma van Teheran in de nabije toekomst noodzakelijk zou blijken.

De secretaris van de Hoge Nationale Veiligheidsraad van Iran verklaarde zelfs op Twitter: “Israël moet tientallen miljarden dollars opzij zetten – om de schade te herstellen die is veroorzaakt door de verwoestende reactie van Iran door een Israëlische militaire aanval op het nucleaire programma in Teheran.”

Eerder deze week reden drie bussen met door Iran gesteunde strijders de Syrische stad Al-Bukamal binnen. Het regime zou echter de nadruk moeten leggen op de verdediging van zijn thuisland, aangezien er opnieuw een grote brand uitbrak in een elektriciteitscentrale in de provincie Hormozgan. En juist deze week heeft een cyberaanval van enorme omvang het gassysteem van het land aanzienlijk verstoord, wat een groot aantal vertragingen en extra complicaties veroorzaakte.

Slechts enkele nachten geleden heeft de Israëlische luchtmacht, via Apache-helikopters, meerdere door Iran gesteunde militaire locaties nabij de Golanhoogten aangevallen. De sites waren verbonden met een andere proxy van Teheran, Hezbollah. De ochtend na de staking liet de IDF een strenge boodschap achter in het Quneitra-gebied.

Bronnen van de Saoedische coalitie meldden begin deze week dat recente aanvallen op de gevolmachtigde van Teheran in Jemen, de Houthi-rebellen, hebben geleid tot bijna 300 doden en tientallen vernielde voertuigen. Tragisch genoeg landde een Houthi-ballistische raket in een civiel gebied in het noorden van Jemen, waarbij meer dan 100 mensen omkwamen en veel huizen werden verwoest. Terreur toont geen partijdigheid.

Na de door Iran gesteunde aanval op een Amerikaanse militaire basis in het zuidoosten van Syrië vorige week, kondigden de VS aan dat ze een hooggeplaatste al-Qaeda-agent in een ander deel van het land hebben gedood.

De Turkse lira blijft dalen en is gedaald tot een nieuw dieptepunt van 9,5 lira voor één Amerikaanse dollar. Vandaag werden Turkse commando’s naar Idlib, Syrië gestuurd. Dus je kunt er zeker van zijn dat Erdogan zijn militaire achtervolging in Syrië zal voortzetten terwijl zijn eigen volk lijdt!

In Soedan kwam het leger (dat de sterkste macht is) net tot de conclusie dat politici een gevaarlijk spel spelen en besloot de orde te herstellen door de regering voorlopig te ontbinden. In tegenstelling tot de mislukte couppoging van de Moslimbroederschap een paar maanden geleden, wordt deze feitelijk uitgevoerd door de machthebbers. Blijven de zaken zo? Waarschijnlijk niet. Echter, het zien van een leger dat een regering ontbindt die misschien de verkeerde kant op gaat, is eerder gezien (d.w.z. juli 2013 in Egypte – generaal A-Sisi verwijderde Mohammad Morsi). Uiteindelijk is het leger van mening dat de regering niet functioneel genoeg is.

De Israëlische premier Naftali Bennett heeft de afgelopen dagen een ontmoeting gehad met de Russische president Vladimir Poetin. Een onbevestigd Arabisch rapport suggereerde dat Bennett Poetin zou hebben overgehaald om af te zien van de verkoop van militaire wapens aan Teheran. Als het waar is, is dit een grote klap voor de Iraniërs.

Nu er zowel in het Witte Huis als in mijn eigen land minder verantwoordelijkheid is, voerde ISIS vandaag een brute terreuraanval uit op burgers in Diali, Irak. Dit is slechts het topje van de ijsberg, aangezien het betrekking heeft op mijn bezorgdheid over wat er in Amerika gaande is. Je hebt ISIS die weer opleeft in het Midden-Oosten en je hebt Teheran die op het punt staat een kernwapen te verwerven. Toch staan ​​de Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever centraal (en worden ze bekritiseerd door de VS). Misschien moeten de prioriteiten opnieuw worden geëvalueerd.

Nogmaals, abonneer je op mijn Telegram-kanaal voor dagelijks nieuws over Israël en de regio. Wat ik hier heb genoemd, zijn slechts de hoogtepunten.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Behold Israel – Amir Tsarfati
Videostill – Behold Israel
28-10-2021
Buitenland
https://www.beholdisrael.org

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies