Dorcas Voedselactie krijgt op allerlaatste moment nieuwe vorm

Vanwege de toename van het aantal besmettingen en de nieuwe maatregelen die gisteren zijn afgekondigd, hebben we op het allerlaatste moment moeten besluiten de opzet van de Dorcas Voedselactie om te gooien. Onze vrijwilligers staan daarom deze week niet in de supermarkten.

Maar dat betekent niet dat we niks meer doen! We zetten alles op alles om bij zoveel mogelijk mensen in nood in Oost-Europa een voedselpakket te bezorgen. In het hele land zetten onze vrijwilligers de schouders er onder. Met veel creativiteit en energie wordt er op een veilige manier actie gevoerd.

We zijn blij om dit te zien, want we hebben de steun van vrijwilligers en donateurs hard nodig. De nood in Oost-Europa is hoog. Vooral ouderen leven in grote eenzaamheid en armoede. Door corona is het verschil tussen arm en rijk alleen nog maar groter geworden.

Rondkomen van 45 euro per maand waar je alles van moet betalen. Ook je medicijnen en je eten. Het is voor veel ouderen in Oost-Europa aan de orde van de dag. Wij brengen mensen daarom een voedselpakket. Dat is belangrijk, vooral in de koude wintermaanden. Dan kan er geen groente verbouwd worden. Het pakket is niet alleen gevuld met houdbaar voedsel, maar ook met verse producten. Dit kan omdat de producten in de landen zelf zijn ingekocht.

Voor wie is de voedselactie?

De allerarmsten in Oost-Europa gaan een zware winter tegemoet. Sneeuw zorgt ervoor dat ze opgesloten zitten in hun eigen huis. Soms zien ze wekenlang helemaal niemand. Een voedselpakket is meer dan welkom. Dit jaar zamelen we geld in om in de landen zelf de pakketten te kopen. We brengen ze zo snel mogelijk bij de allerarmsten. Het geeft hen hoop te weten dat er mensen om hen geven.

Over Dorcas

Wij zijn Dorcas. Wij verlangen ernaar dat mensen en gemeenschappen tot hun recht komen en bloeien. Wij zien armoede, uitsluiting en crisis, en de mensonwaardige gevolgen daarvan. Daar leggen wij ons niet bij neer. Wij werken aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Zo volgen wij Jezus Christus na.

Dorcas
© Henk-Jan Oudenampsen
03-11-2021
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies