Stephanos en Timotheos slaan handen ineen voor noodhulp Malawi

Malawi is deze week geteisterd door een ramp van grote omvang. De afgelopen dagen heeft extreme regenval (300 mm in 24 uur) vanwege orkaan Ana gezorgd voor overstromingen. Met als gevolg dat vele huizen zijn ingestort en bezittingen en aangeplante oogsten verloren zijn gegaan. Veel mensen zijn al hun bezittingen kwijtgeraakt. Ook zijn de werkgebieden van Stéphanos en Timotheos -en daarmee de sponsorkinderen- geraakt.

Duizenden mensen zijn dakloos geraakt en op zoek naar een veilig onderkomen en voedsel. Vanuit Nederland is al een oproep voor steun en gebed gedaan door de Stichtingen Stéphanos en Timotheos.

Genoemde organisaties zijn beide werkzaam in de getroffen gebieden en hebben samenwerking gezocht om de getroffenen bij te staan. In Malawi wordt ook nauw samengewerkt met de overheid. Daarnaast is er een gezamenlijke fondswervingsactie gestart om in Malawi de lokale gemeenschap bij te staan in deze nood.

Stichting Stephanos – Van der Ham
Stichting Stephanos
27-01-2022
Hulpverlening
https://www.stephanos.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies