Sergey vanuit Kiev: Bid dat mensen hulp zoeken bij God

Stichting Israël en de Bijbel – Na de eerste berichten van de Russische invasie op donderdag 24/2 hebben we direct contact gezocht met Sergey en Lesya. Op dat moment zat Sergey in de auto om brandstof en voorraden in te slaan. Ondertussen werd hij continue gebeld door ongeruste en bange leden van de Messiaanse gemeente.

Aan het einde van de ochtend konden we met hem en Lesya videobellen. Sergey en Lesya wonen in een voorstad van Kiev. Zij willen niet vluchten, omdat zij er voor hun gemeente willen zijn. “Wij zijn niet bang om te sterven, al voelen we ons natuurlijk wel bedreigd”, vertelde Sergey.

De Dariy’s vragen jouw gebed dat het bloedvergieten in hun land zal stoppen. Maar ook dat deze situatie mensen ertoe zal brengen om hulp bij God te zoeken.

Sergey haalde aan wat Jozef tegen zijn broers zei: “Jullie hebben kwaad tegen mij bedacht, maar God heeft dat ten goede gedacht” (Gen. 50:20).

Donderdagmiddag van half twee en half vier meldde Sergey hevige luchtgevechten boven hun huis. Sergey stuurde een video waarop te zien is hoe de vliegtuigen en raketten rakelings langs de huizen scheren. Heel eng om te zien.

Afgelopen nacht werd hun wijk bewaakt door mannen uit de buurt. Ook Sergey heeft vannacht van 1 tot 2 uur wachtgelopen.

Vrijdagochtend hoorden we dat er de hele nacht is geschoten, dat er dichtbij een brug is opgeblazen en dat het vaste internet nu eruit ligt.

Bid:

– voor de veiligheid van Sergey en Lesya

– dat God hen zal sterken en leiden in moeilijke keuzes

– voor Katja en Ivana, hun 2 dochter in het buitenland.

– voor onze – Joodse – broeders en zusters in Oekraïne

– dat te midden van alle verschrikkingen de Oekraïners God gaan zoeken

– voor de Joodse mensen die van Sergey en Lesya een Bijbel hebben gekregen. Dat zij het Woord zullen pakken en de Messias, hun Toevlucht, erin ontdekken.

Dank God omdat Hij weet wat er speelt in Oekraïne. Of zoals Sergey en Lesya zelf zeggen: ‘Er loopt Hem niets uit de hand.’

Meer over het werk van Sergey en Lesya: Israël en de Bijbel

Israel en de Bijbel
Videostil – Israel en de Bijbel
03-03-2022
Buitenland
https://www.israelendebijbel.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies