Schoonvader Amir tijdens tour door Europa onverwachts overleden

Amir Tsarfati: ‘Vorige week zaterdag waren Mike en ik enorm blij toen onze schoonvader, Hanan Lokes, ons kwam vergezellen op onze spreektour hier in Italië. We verwelkomden hem donderdagmiddag vanuit Israël … onze Heiland verwelkomde hem vrijdag in de hemel. Ik bereid me nu voor om aan boord te gaan van mijn vlucht naar Israël om me bij mijn familie te voegen om voorbereidingen te treffen voor de begrafenis van mijn geliefde schoonvader.’

Amir heeft alle spreekbeurten voor de komende maand afgezegd, hij wil bij zijn gezin en familie zijn. Het was een enorme schok voor hem en zijn familie, maar ze vinden rust in de zekerheid van Gods voorzienigheid in het leven van Hanan – een godvrezende man, liefhebbende vader, schoonvader, opa en geestelijk leider voor de gemeenten in Israël. Hanan was ook het hoofd van de Messiaans-Joodse Alliantie in Israël.

Amir: ‘Tijdens de Bijbellezing van vorige week (foto) las hij Psalm 116 in het Hebreeuws, waarbij hij de nadruk legde op het volgende vers:

Psalm 116:15

Kostbaar is in de ogen van de HEERE de dood van Zijn gunstelingen.

Vandaag breng ik de kist met zijn aardse lichaam terug naar Israël. Maar zijn geest is levend in de tegenwoordigheid van de Heer! Wat een zekerheid!

2 Korintiërs 5:8

Maar wij hebben goede moed en wij hebben er meer behagen in om uit het lichaam uit te wonen en bij de Heere in te wonen.

Natuurlijk drukten deze omstandigheden zwaar op Mike en mij toen we ons moesten voorbereiden om op zondag en maandag onderwijs te geven aan de aanwezigen in Missione Paradiso (Italië). Onze gebeden werden echter verhoord, we voelden de kracht en de steun door de Heilige Geest en waren in staat de lezingen te houden.

Dinsdag kregen we helaas meer droevig nieuws. Heikki Kangas, de vader van Emilia, de vrouw van mijn zoon, is ook overleden. Onze families zitten dit moment in een heftige storm van emoties en verdriet. Maar we hebben ook de hand van God gezien in dit alles.

We zijn dankbaar voor de hulp die we krijgen van Enzo Incontro en zijn team, zij hebben de vele bureaucratische problemen opgelost zodat het mogelijk werd dat we het lichaam van mijn schoonvader naar Israël kunnen brengen. Blijf alstublieft voor ons bidden, want er zijn nog tal van praktische problemen die opgelost moeten worden.’

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Amir Tsarfati – Behold Israel
Amir Tsarfati
15-04-2022
Onderwijs
https://www.beholdisrael.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies