Laura gaat voor de vierde keer naar Camps4Kids-kamp

APELDOORN/BUSSUM – “Ik vind het mooi om naar een christelijk kamp te gaan. Ik vertrouw heel erg op Jezus en het is fijn als je op een kamp leuke dingen doet en ook meer over Hem leert.” Aan het woord is de negenjarige Laura Kamphuis uit Bussum. Ze is al drie keer mee geweest met een kamp van de christelijke organisatie Camps4Kids, vorig jaar zelfs naar twee verschillende. Ook dit jaar is ze weer van de partij.

“Ik ben twee keer naar het SummerCamp geweest en vorig jaar ook nog naar het CowboygirlCamp”, vertelt ze. “Bij het SummerCamp gingen we zwemmen en deden we heel veel leuke spellen. Tijdens het CowboygirlCamp gingen we paardrijden en er was ook een heel klein kinderboerderijtje.” Dit jaar heeft ze zich aangemeld voor het nieuwe HistoryCamp. “Dat lijkt me heel leuk, want ik houd van geschiedenis. Een vriendin met wie ik samen ga wilde graag naar het AdventureCamp, dus we hebben alvast afgesproken dat we dat volgend jaar gaan doen.”

Stille tijd

Er gaan zo’n dertig kinderen tegelijk met een kamp mee. “Er zijn twee groepjes waar je het meest mee optrekt: het groepje waarmee je in een tent of op een kamer slaapt – daar praat je natuurlijk veel mee, ook ’s avonds als het programma al afgelopen is. En je hebt een stilletijdgroepje, waar je in het programma alles mee samendoet.” Allereerst natuurlijk de stille tijd. “Daarvoor krijg je een boekje, waar je elke dag een bladzijde uit leest, en je moet allerlei dingen in je Bijbel opzoeken. Met je groepje praat je erover door en we bidden ook voor elkaar. Er is elk jaar een ander thema. Vorig jaar was dat het leven van Jezus. Er was ook een hele gave film over, waar we elke dag een deel van keken. Zo paste het allemaal bij elkaar.”

Mega Mindy

Een van de hoogtepunten vindt Laura de bonte avond op vrijdag, waarvoor alle stilletijdgroepjes ‘iets geestigs geestelijks’ voorbereiden. “Iedereen doet dan een grappig toneelstukje over het thema van dat jaar. Zo hadden we een stukje over ‘Mega Mindy reist terug in de tijd’ en we reisden terug naar de tijd van Jezus. Er zijn grote verkleedkisten waar je heel veel verschillende spullen uit kunt halen.”

Moeder

Ook Laura’s moeder, Judith Kamphuis, is blij dat haar dochter weer mee gaat. “Als moeder vind ik het heel mooi om te zien hoe ontzettend veel plezier Laura heeft tijdens het kamp”, zegt ze. “Ook merk je dat de kinderen daar echt Jezus ontmoeten, Hem beter leren kennen, Zijn liefde ervaren. Wat ik verder zo belangrijk vind aan een christelijk kamp, is dat kinderen leeftijdgenoten ontmoeten die ook van Jezus houden. Dat is op school lang niet altijd vanzelfsprekend.”

Wel moet het stukje geloof op kamp samengaan met lol maken, benadrukt Judith. “Juist in die sfeer van plezier maken ontstaat er vertrouwen, een veilige omgeving waarin je ook serieuze gesprekken kunt hebben.”

Over Camps4Kids

Camps4Kids is een christelijke organisatie die al dertien jaar kinderkampen organiseert in Nederland. Deze christelijke kinderkampen, altijd rondom een thema, combineren een sprankelend kampprogramma van sport en spel met christelijke onderdelen die kinderen helpen Jezus beter te leren kennen. Sinds vorig jaar is er in de zomer ook een TeenzCamp voor tieners. Camps4Kids ontving in 2021 als eerste christelijke kamporganisatie het onafhankelijke Keurmerk KinderVakantie. Meer informatie: www.camps4kids.nl.

Camps4Kids – Gerdien Karssen
Camps4Kids
28-05-2022
Jongeren
https://www.camps4kids.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies