Camps4Kids biedt kinderen al 15 jaar plezier en bezinning

Camps4Kids viert op zaterdag 22 juni het 15-jarig jubileum met een groots feest op het nieuwe hoofdkantoor aan de Zwaansprengweg in Apeldoorn. Camps4Kids is in de loop der jaren uitgegroeid tot een organisatie die de meeste christelijke kinderkampen in Nederland aanbiedt.

Voor oprichters Peter en Sara Madern is het organiseren van kinderkampen een roeping. Zij willen kinderen op een vriendelijke, ongedwongen en leuke manier middels sport en spel in aanraking laten komen met de Here Jezus. ‘De kinderen kunnen zich tijdens het kamp helemaal openstellen voor de boodschap. Ze zijn dan niet op school, niet in de kerk en niet bij hun ouders, maar werken met andere kinderen samen en gaan allerlei uitdagingen aan.’

De Nederlandse Peter en de Amerikaanse Sara hebben elkaar in de zomer van 1995 leren kennen tijdens een kinderkamp in de Verenigde Staten. Beiden waren er groepsleider. Het echtpaar woont in Apeldoorn en heeft drie zoons. Een interview met de oprichters is te lezen op de website van Camps4Kids, die onlangs in een nieuw jasje is gestoken. De frisse look en kleurrijke accenten onderstrepen de vriendelijke sfeer van de kinderkampen.

Diverse locaties

De zesdaagse kampen, van maandag tot en met zaterdag, in de maanden juli en augustus zijn voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Dit zomerseizoen biedt Camps4Kids tien kampen aan met verschillende thema’s op diverse locaties in onder meer Apeldoorn, Ermelo, Delden en Bladel. Een kamp biedt plaats aan zo’n 30 kinderen.

Leiders gezocht

De kinderen worden tijdens het kamp begeleid door een ervaren hoofdleider van 21 jaar of ouder en enkele leiders die minimaal 17 jaar oud zijn. Camps4Kids zoekt nog leiders die de komende zomervakantie willen helpen. De organisatie zorgt voor de juiste ondersteuning door middel van een trainingsdag. Meer informatie over de mogelijkheden om te helpen als leiding is te vinden op de website.

Ook is op de website een interview te lezen met de 22-jarige Judith van Maaren die vanaf haar zeventiende als leider meegaat op kamp. Vooral de gesprekken met de kinderen maken het voor haar waardevol, zegt ze. Op kamp gaan vindt Judith een aanrader voor kind en leider. ‘Je kunt even alles van thuis achter je laten.’

Jubileumfeest

Op het jubileumfeest op zaterdag 22 juni is van alles te doen voor kinderen, ouders, leiders, partners van Camps4Kids en andere belangstellenden. Iedereen is welkom van 11.00 tot 15.00 uur aan de Zwaansprengweg 20a in Apeldoorn. Er is onder andere theater, een springkussen en photobooth. Bezoekers kunnen met lego aan de slag, spelletjes doen en zich creatief uitleven. Het feestprogramma is gratis, inclusief lunch. Aanmelden is noodzakelijk en kan door een e-mail te sturen naar info@camps4kids.nl.

Over Camps4Kids

Camps4Kids is in september 2008 opgericht door Peter en Sara Madern vanwege hun grote passie voor Jezus en kinderen. In 2022 kende het Steunpunt KinderVakanties het onafhankelijke Keurmerk KinderVakanties toe aan Camps4Kids. Organisaties die dit keurmerk voeren, voldoen aantoonbaar aan strenge criteria rond veiligheid, hygiëne en kwaliteit.

Auteur: Van Horen Media – Elisabeth van Horen
Foto: Camps4Kids
Web: www.camps4kids.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies