Naamsverandering Light for the World naar SeeYou was goede stap

Op 1 januari 2021 wijzigde Light for the World haar naam in stichting SeeYou met als doel om meer vanuit christelijke waarden te werken, persoonlijker betrokken te zijn bij projecten en partners, en flexibeler te opereren. Directeur Dicky Nieuwenhuis kijkt met dankbaarheid naar de resultaten die te vinden zijn in het eerste jaarverslag van de stichting. “We kunnen nu nog effectiever, en dichter bij de oorspronkelijke missie van de organisatie, opkomen voor mensen met een handicap in Afrika en Azië.”

Mensen met en zonder beperking samenbrengen, omdat iedereen telt. Dat is de focus en daar is hard aan gewerkt. Dicky Nieuwenhuis: “We hebben bijvoorbeeld 2000 oogoperaties mogelijk gemaakt, 10.900 mensen met een beperking toegang gegeven tot medische zorg en voor honderden jongeren vakscholing mogelijk gemaakt.” Ook in Nederland maakte SeeYou zich hard voor inclusie. Zo werden er 2 Sustainable Development Goals in braille aangeboden aan de Tweede Kamer en werd er een motie voor inclusief onderwijs en werk aangenomen.”

Verder ging SeeYou in 2021 een aantal nieuwe partnerschappen aan, waaronder het We are Able! consortium, onder leiding van ZOA, met financiering van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Binnen dit consortium versterkt SeeYou organisaties voor mensen met een beperking in een aantal landen in Afrika.

De totale baten van SeeYou bedroegen 3,4 miljoen euro in 2021, een groei van 6,1% ten opzichte van 2020. Dicky Nieuwenhuis: “We zijn dankbaar dat donateurs en fondsen ons trouw zijn gebleven, en dat we partnerschappen met diverse nieuwe fondsen aan konden gaan. Dankzij die middelen konden we ook in het afgelopen jaar weer het verschil maken in het leven van duizenden mensen met een beperking. Dat biedt veel vertrouwen voor de toekomst”.

SeeYou – Maud Vermeulen
SeeYou
24-06-2022
Hulpverlening
https://www.seeyoufoundation.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies