Jurjen van Houwelingen nieuwe ambassadeur van stichting SeeYou

Jurjen van Houwelingen is de nieuwe ambassadeur van stichting SeeYou. Jurjen, bekend spreker en kunstenaar, werd vijf jaar geleden zelf nagenoeg blind door een hersentumor en wil zich nu blijvend inzetten voor mensen met een visuele beperking in de allerarmste landen. Jurjen: “Mijn blindheid was niet te voorkomen. Maar het breekt mijn hart dat er zoveel mensen blind zijn, terwijl dit wel voorkomen had kunnen worden.”

Jurjen van Houwelingen was mede-eigenaar van een succesvol bedrijf, een geliefd spreker en trotse vader van een mooi gezin. Totdat in 2017 alles in een klap veranderde. Hij belandde in coma door een hersentumor en is nu nagenoeg blind. Zijn zicht is nog vijf graden. Jurjen: “Je kunt het een beetje vergelijken alsof je door een rietje kijkt.”

Hij belandde in een diep dal, waar hij langzaam weer uitkwam. Inmiddels is hij een geliefd spreker over het thema ‘veerkracht’ en maakt hij abstracte kunst, vol contrasten en veelkleurigheid. Zijn podium wil Jurjen vanaf nu graag ook inzetten om aandacht te vragen voor mensen met een visuele beperking in de allerarmste landen. Een groep die vaak niet gezien wordt, geen toegang heeft tot zorg, onderwijs en werk en vaak in diepe armoede leeft. Stichting SeeYou zet zich al veertig jaar in voor mensen met een handicap met als doel om hen een volwaardige plaats te geven in de maatschappij. SeeYou-directeur Dicky Nieuwenhuis kijkt uit naar de samenwerking met Jurjen: “Jurjen weet uit ervaring hoe het is om je zicht te verliezen. Hij weet daardoor als geen ander hoe belangrijk het werk van SeeYou in de armste landen is. We zijn blij dat hij zijn netwerk en talenten daarvoor wil inzetten.”

SeeYou, die op 16 december 2022 veertig jaar bestaat, trapt het jubileumjaar af met de onthulling van een speciaal door Jurjen voor SeeYou gemaakt schilderij. Het schilderij zal onthuld worden door Margreet Cozijnsen, dochter van SeeYou-oprichters Martien en Jenny Cozijnsen. Het is de symbolische start van het ambassadeurschap van Jurjen, waarmee hij levens wil veranderen. “In ontwikkelingslanden worden zoveel mensen onnodig blind. Met een kleine ingreep kun je al een groot verschil maken in het leven van mensen. Ik wil levens veranderen, een leven leiden waarin ik impact heb.”

SeeYou – Annelieke Bouwman
SeeYou
28-11-2022
Hulpverlening
https://www.seeyoufoundation.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies