MAF Open Dag 27 augustus op Vliegveld Teuge

De Open Dag staat in het teken van ‘Report after landing’. U hoort, ziet en beleeft wat er in de afgelegen dorpen gebeurt nadat het vliegtuig is geland. De MAF Open Dag is mogelijk door de inzet van onze vele enthousiaste vrijwilligers. Er zijn nog plekken om te helpen open, wilt u meehelpen, geef u dan op als vrijwilliger voor deze mooie dag.

Vlak voor de piloot zijn landing inzet, meldt hij de luchtverkeersleiding ‘Report after landing’. Hij zal nu even niet meer communiceren met de toren en kan zich volledig focussen op een veilige landing op de zachte junglebaan. Na de landing zal hij zich weer melden bij de luchtverkeersleiding en rapporteren over zijn landing.

• Bij het reserveren geeft u aan hoe laat u ongeveer aankomt. Het programma is doorlopend, u bent de hele dag welkom van 09:30 – 17:00 uur.

• Alle rondvluchten zijn volgeboekt. Er zijn geen rondvluchten meer beschikbaar. Kijk op de Open Dag zelf of er nog een stoel vrij is.

•Het kinderprogramma zit ‘s ochtends vol. Als u uw kinderen wilt opgeven voor het kinderprogramma kan dat nog in de middag. Buiten het kinderprogramma is er genoeg te beleven voor kinderen op de Open Dag.

Het programma

Een doorlopend programma op vliegveld Teuge. Ervaar, proef en zie. Waan je in de wereld van Papoea-Nieuw-Guinea. Bekijk een vliegtuig van binnen en van buiten. Luister naar de wonderlijke verhalen waarin God aan het werk is. Spreek een bushpiloot aan, ontmoet elkaar of vlieg over de Open Dag heen.

Seminars

Volg één of meerdere seminars. Alle seminars worden tenminste twee keer gegeven zodat u, ongeacht uw aankomsttijd, voldoende mogelijkheid heeft om een of meerdere seminars te volgen.

• Vliegen en sleutelen onder moeilijke omstandigheden – Joop van Weele

Piloot en vliegtuigmonteur Joop van Weele vertelt hoe je, ondanks tegenslagen, moed houdt in de jungle van Suriname.

• De impact van een vliegtuig – Marijn Goud

Wat gebeurt er, als er in de hitte van Angola, een vliegtuig in het meest afgelegen dorp landt? Vlieg mee met de verhalen van Marijn Goud en het oudste MAF-vliegtuig ‘Wings of Hope’.

• Als Afrika je thuis wordt – Ilonka en Lise Barendse

Moeder en dochter Ilonka en Lise Barendse vertellen hoe Afrika hun thuis is geworden en verbazen zich in Nederland over het verschil in culturen. Hoe werk, woon en leef je in een ander land?

• Bevlogen en gevlogen voor Papoea – Kees Janse

Als kind van een zendingsechtpaar vloog hij al regelmatig mee met MAF. En tot de dag van vandaag vliegt en traint Kees nieuwe piloten op de vele bushsstrips in Indonesië. Luister maar naar zijn verhalen, roeping en bevlogenheid.

• Bergen en dalen – Piet Muilwijk

In de kleine dorpjes van Papoea- Nieuw-Guinea is het vliegtuig het enige veilige transport naar het ziekenhuis en werken stammen samen om landingsbanen aan te leggen. Piloot Piet Muilwijk neemt u mee naar de hoog-en laaglanden van dit prachtige land.

• Vergeving ook na de oorlog – Corina de Waal

Hoe kan een MAF-vliegtuig een vredesduif worden? Corina de Waal leert oorlogsslachtoffers over verzoening en vergeving. Wat kan u leren van deze Zuid-Soedanezen?

• Remmen los en gaan! – Pieter van Dijk

Wat houdt een vliegtuig in de lucht en hoezo ruil je een KLM-Boeing in voor een MAF-Cessna? Piloot Pieter van Dijk geeft u uw eerste vliegles op de grond en piloten-echtpaar Joost en Ruth de Wit vertellen waarom zij van Boeing-piloten overstappen naar MAF-vliegtuigen

• Vliegtuigmonteur

Dankzij de monteur kunnen we dagelijks veilig vliegen en gaan de MAF-vliegtuigen met gemak dertig jaar mee. Ben jij geïnteresseerd in werken voor MAF als vliegtuigmonteur? Neem dan deel aan een van onze twee exclusieve monteur-workshops. Onze eigen vliegtuigmonteurs staan klaar bij een echte Cessna 206 uitleg te geven over de ins en outs van aeronautica. Alleen vandaag kijk jij echt in het hart van de motor.

Sleutelen voor Gods Koninkrijk – iets voor jou?

*Als je je aanmeldt voor de workshop heb je je nog niet aangemeld voor de Open Dag. Dit zijn twee verschillende tickets.

Kinderen

Voor de kinderen is er genoeg te beleven. Ga de uitdaging aan en proef sprinkhanen. Pak je mobiel erbij, gebruik ‘m als afstandsbediening en doe de MAF-game samen met andere bezoekers. Bewonder de verschillende prachtige vliegtuigen. Leer hoe een vliegtuig werkt door de instructies op te volgen in de MAF Cessna 206!

Naast deze activiteiten kunnen onze kleine gasten bij het kinderprogramma hun eigen piloten-brevet halen. Slaag je voor alle disciplines? Dan verlaat je deze Open Dag met je eigen junior vliegbrevet. Voor de nodige afwisseling in je vliegexamen hebben we een speciale gast uitgenodigd.

Het kinderprogramma zit ‘s ochtends vol. Als u uw kinderen wilt opgeven voor het kinderprogramma kan dat nog in de middag. Buiten het kinderprogramma is er genoeg te beleven voor kinderen op de Open Dag.

Net als de rest van De MAF Open Dag is ook het kinderwerk mogelijk door de inzet van onze vele enthousiaste vrijwilligers. Er zijn nog plekken om te helpen open, bij het kinderwerk en op andere plekken, wilt u meehelpen, geef u dan op als vrijwilliger voor deze mooie dag.

Rondvlucht

Alle rondvluchten zijn volgeboekt. Er zijn geen rondvluchten meer beschikbaar. Kijk op de Open Dag zelf of er nog een stoel vrij is. U kunt tijdens de Open Dag een rondvlucht maken! Ervaar zelf hoe het is om te vliegen en boek alvast uw vliegticket bij het reserveren van uw Open Dag tickets. Er wordt gevlogen in 4-persoons vliegtuigen. Naast de piloot kunnen er (afhankelijk van het gewicht) maximaal 3 personen bij. Of je samen in een vlucht zit kunnen we helaas niet garanderen, natuurlijk proberen we het wel, maar er zijn veel mensen die een rondvlucht willen maken die dag, af en toe zullen er concessies moeten worden gedaan, dank voor uw begrip.

MAF
© Henk-Jan Oudenampsen
12-07-2022
Evangelisatie
https://www.maf.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies