Eerste HBO-ICT studenten van de CHE afgestudeerd

Vier jaar geleden is de Christelijke Hogeschool Ede gestart met de opleiding HBO-ICT. Dat betekent dat woensdag 13 juli de eerste lichting studenten hun diploma in ontvangst mocht nemen. In september 2018 startte deze groep pioniers. Samen met de docenten en partners van de CHE hebben ze de opleiding vorm en kleur gegeven. En met succes, dit jaar kwam de opleiding voor het eerst in de ranking van de Keuzegids Hoger Onderwijs. De CHE werd gelijk tweede, de hoogste nieuwe binnenkomer.

Professionals in de ICT-Valley

De opleiding HBO-ICT is in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven tot stand gekomen. De opleiding sluit daardoor goed aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Arjan van Vugt, directeur van de opleiding HBO-ICT: ‘Met deze diplomering is een start gemaakt om de ICT-Valley van hoogopgeleide professionals te voorzien. Het is het begin van een nieuwe fase voor de CHE. Hopelijk volgen er nog vele diploma’s in HBO-ICT. Proficiat aan alle afgestudeerden!’

Gelijk aan de slag in het bedrijfsleven

Dat het bedrijfsleven staat te springen om hoogopgeleide ICT’ers blijkt. Alle afgestudeerden hebben inmiddels één of zelfs meerdere banen aangeboden gekregen. Kersverse alumnus Michael Holstein doet daar nog een schepje bovenop: ‘Tijdens mijn opleiding heb ik een praktijkopdracht bij Tuxis gedaan. Dit beviel zo goed dat we samen een bedrijf zijn gestart: CodeBee. Nu ik afgestudeerd ben werk ik hier fulltime.’ Van de dertien studenten die hun diploma in ontvangst namen, zijn er twee cum laude geslaagd.

CHE – Christelijke Hogeschool Ede
CHE
25-07-2022
Onderwijs
https://www.che.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies