Social Work studente Lois zit helemaal op haar plek op de CHE

Studente Loïs heeft bijna twee jaar Social Work achter de rug. Na de zomer gaat ze graag door met jaar 3. Ze vertelt: “Ik vind het hier fantastisch! Ik zit zó op mijn plek: zowel op deze hogeschool als op deze opleiding. Het past echt helemaal bij mij. Ik wilde graag met mensen gaan werken en vind het fijn om er voor hen te kunnen zijn. Bij Social Work krijg ik de tools om dat ook echt goed te kúnnen.”

Praatje maken

Wat maakt het hier volgens Loïs zo fantastisch? “Het is zó persoonlijk. Mensen kennen je gewoon echt. De sfeer is super fijn. En je bent echt welkom. Dat viel me al op toen ik hier voor het eerst kwam, voor een Meeloopdag. Docenten zeiden gedag en maakten bijvoorbeeld een praatje met studenten waar ik mee meeliep. Dat zei voor mij veel over hoe mensen hier met elkaar omgaan. Ook vond ik het hier heel goed georganiseerd.”

Eruit gooien

Welke vakken spreken Loïs het meeste aan? “Bij vakken als psychologie, psychiatrie en recht leer ik ontzettend veel, die vind ik het meest interessant. Het verdiept je kennis en zet je aan het denken over dingen die soms best complex zijn. Daarnaast leer je ook veel van praktische vakken, zoals professionele communicatie. We doen regelmatig rollenspellen om dingen te leren. Dat vind ik heerlijk: zeker in de rol van cliënt kan je er lekker van alles uitgooien…”

Aanspreken

Waar is Loïs vaak te vinden? “Het Hart van Social Work! Elke opleiding heeft een eigen ‘opleidingshart’: een open ruimte waar docenten en studenten elkaar kunnen ontmoeten en waar je kunt studeren of samenwerken. Dit is echt een plek waar ik zelf heel graag kom. Ik kan er veel mensen ontmoeten, maar ook rustig werken. En doordat er ook vaak docenten zitten, kan ik het meteen vragen als ik iets wil weten. Er is eigenlijk geen drempel om mensen aan te spreken, dat vind ik fijn.”

Mét mensen

Wanneer moet je volgens Loïs écht Social Work komen studeren op de CHE? “Als je samen mét mensen aan de slag wilt. Je gaat het niet vóór mensen oplossen; maar leert hoe je samen met hen kunt werken aan situaties. Ook belangrijk is dat je ervoor openstaat om zelf veel te leren. Want als je er voor andere mensen wilt zijn, moet je ook bereid zijn naar jezelf te kijken. Heb je die motivatie? Dan kan je jezelf hier echt enorm ontwikkelen!”

Wil jij jezelf ook ontwikkelen tot een Social Worker die mét mensen aan de slag gaat? In het nieuwe studiejaar ben je weer welkom op onze Open Dagen. Ook kan je komen proefstuderen of meelopen: ontmoet studenten en ervaar zelf een dagje Social Work. Aanmelden kan vanaf september. We zien je graag!

CHE – Christelijke Hogeschool Ede
CHE
25-07-2022
Onderwijs
https://www.che.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies