Nieuws en ontwikkelingen in Het Midden-Oosten

Amir Tsarfati: Vorige week berichtte ik over mislukte ballistische raketlanceringen in Sana’a, Jemen die enorme explosies veroorzaakten. Nieuwe informatie is nu naar buiten gekomen. Eerst wat achtergrondinformatie.

Tijdens Operatie Breaking Dawn, toen Israël afrekende met de in Gaza gevestigde dreiging van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), boden de Houthi-rebellen van Jemen aan om de PIJ te helpen door raketten tegen Israël te gebruiken. Nu, via een verslag van IDF Chef van de Generale Staf Aviv Kohavi, hebben we vernomen dat vroeg in de ochtend van het staakt-het-vuren in Gaza, Israëlische gevechtsvliegtuigen Sana’a hebben aangevallen en de drie enorme explosies hebben veroorzaakt.

Destijds werd het verhaal door de lokale media, die door de Houthi’s worden gecontroleerd, in de doofpot gestopt en konden wij alleen met uitgelekte informatie werken. Nu weten we dat deze operatie opnieuw was ingegeven door Israël, dat wapens vernietigde voordat ze de kans kregen tegen ons te worden gebruikt. Bij de explosies vielen doden onder Iraniërs, Libanezen (Hezbollah) en Houthi’s, wat aantoont dat Iran en zijn bondgenoten allemaal samenwerken. Het toont ook aan dat Israël actief de posities van Iran aanvalt, waar ze zich ook bevinden.

Taiwan

Minder dan twee weken na het twijfelachtige bezoek van Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis, aan Taiwan, reisden nog eens vier Amerikaanse Democratische wetgevers naar de eilandnatie. Het was een provocerende zet om te laten zien dat de regering hard optreedt tegen de Chinese agressie. Peking reageerde door zijn nieuwste aanvalsonderzeeër in de buurt van de Taiwanese wateren te brengen en nieuwe militaire oefeningen te houden in de buurt van de Penh-eilanden.

Rusland

Terwijl Rusland doorgaat met de ontwikkeling van zijn Kalina-lasersysteem, dat ontworpen is om vijandelijke satellieten permanent te “verblinden”, breidt het ook zijn vaardigheden met nieuwere conventionele wapens uit. Het aantal vrachtvluchten tussen Iran en Rusland is gestegen van 3 in 2021 tot minstens 42 tot nu toe dit jaar. Een deel van die vracht heeft te maken met drone-oorlogsvoering, en Rusland heeft vertrouwd op de Iraanse expertise in UAV-wapens, en heeft zelfs een gezamenlijke drone-oefening gehouden met als doel “Rusland de ervaring en de prestaties van Iran op dit gebied te laten zien”.

Nucleair akkoord met Iran

De VS en de EU buigen zich in allerlei bochten om een nieuw nucleair akkoord met Iran rond te krijgen. De VS is bereid de sancties tegen sommige economische entiteiten van Iran op te heffen, en de EU zal niet eisen dat Teheran uitleg geeft over de nucleaire activiteiten die in het verleden op verschillende locaties zijn aangetroffen. Maar wat ze ook aanbieden, het regime van de Ayatollah wil meer. De EU heeft verklaard: “Dit is het beste aanbod dat Iran kan krijgen, en het is niet onderworpen aan verdere onderhandelingen. Als Iran blijft aandringen, zullen de besprekingen mislukken.” Twee dagen geleden gaf Teheran Washington een deadline van 48 uur om op hun laatste aanbod te reageren. De IRGC is bereid zijn proxies in te zetten om Amerikaanse bases aan te vallen als de regering hen weigert.

Koerden

Het Turkse leger viel dinsdag door de Amerikanen gesteunde Koerdische troepen aan in het noorden van Syrië. Ten minste één burger, een kind, werd gedood bij de beschietingen in de stad Kobane. Dit maakt deel uit van Ankara’s plan om een veilige zone van 30 kilometer in Noord-Syrië in te stellen.

Turkije

Turkije en Israël kondigden de hervatting van de genormaliseerde betrekkingen aan. Terwijl de Israëlische premier Yair Lapid benadrukte hoe goed het voor Israël was om deze vriend te hebben, benadrukte zijn tegenhanger president Recep Tayyip Erdogan dat goede betrekkingen met Israël de deur zullen openen voor Turkije om “onze Palestijnse broeders te helpen”.

Tunnel Gaza

Terwijl Turkije mogelijk op de weg is naar vriendschap met Israël, zijn de vijanden van onze natie zeer actief geweest. Hezbollah blijft praten over een oorlog met Israël tegen volgende maand als het Karish-gasplatform actief wordt. Ze hebben Jeruzalem een deadline van midden deze maand gegeven om op hun eisen in te gaan. In het zuiden zijn de terroristen in Gaza onder de grond actief geweest en hebben geprobeerd een tunnel onder de grens te graven. De IDF heeft ervoor gezorgd dat die tunnel nooit zijn bestemming heeft bereikt. Tenslotte opende een 25-jarige Palestijnse terrorist het vuur op Israëlisch-Joodse gelovigen in de buurt van het graf van David in Jeruzalem’s Mt. Zion. Acht mensen raakten gewond bij deze wrede aanval en de terrorist werd gevangen genomen.

Mahmoud Abbas

Wat is de mentaliteit die dit soort daden veroorzaakt? Men hoeft alleen maar naar het Palestijnse leiderschap te kijken. Woensdag was de Palestijnse president Mahmoud Abbas, een man die zijn proefschrift schreef over de ontkenning van de Holocaust en die weigert de massamoord op Israëlische atleten tijdens de Olympische Spelen van 1972 in München te veroordelen, in Berlijn, Duitsland. Uitgerekend vanuit die stad verklaarde hij dat “Israël van 1947 tot vandaag 50 bloedbaden heeft aangericht in 50 Palestijnse dorpen. Vijftig slachtingen. Vijftig Holocausts.” De reactie was onmiddellijk en sterk. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz veroordeelde de woorden van Abbas en twitterde: “Ik walg van de schandalige opmerkingen van de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Voor ons Duitsers in het bijzonder is elke relativering van het unieke karakter van de Holocaust onverdraaglijk en onaanvaardbaar.” Heel goed gezegd, Herr Kanselier!

Aanval een Iraanse basis

Toen de IDF niet bezig was met het opblazen van terroristentunnels, vielen ze Hezbollah en Iraanse doelen in Syrië aan. Op vrijdag vielen de Israëli’s een bewakingspost in Quneitra aan ter voorbereiding van een mogelijke preventieve aanval op Hezbollah in de aanloop naar het begin van de gasplatformoperatie in Karish. Twee dagen later was de luchtmacht terug in Syrië met een grootscheepse aanval in de buurt van Tartus. Volgens een Syrische officier werden bij de aanval een Iraanse basis, een luchtverdedigingssysteem en een radarstation getroffen.

Syrië

De slechteriken waren ook druk bezig in Syrië, met aanvallen op twee Amerikaanse bases in een tijdsbestek van 24 uur. De eerste was een droneaanval op de militaire basis Al-Tanf, die wordt gebruikt voor het trainen van Syrische oppositiestrijders. De tweede was een raketaanval op Green Village bij het Al-Omar olieveld. Bij geen van beide incidenten vielen gewonden.

Salman Rushdie

De omstreden romanschrijver Salman Rushdie werd vorige week op het podium neergestoken door de 24-jarige Hadi Matar, die over Ayatollah Khomeini zei: “Ik respecteer de Ayatollah. Ik denk dat hij een groot mens is.” De fatwa die Khomeini in 1989 over Rushdie’s hoofd uitsprak negerend, zei de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Nasser Kanaani, dat de schuld voor de aanslag niet bij Iran ligt, maar bij Rushdie zelf. “Salman Rushdie heeft zich blootgesteld aan de woede van het publiek door islamitische heilige onderwerpen te beledigen…”, zei hij. Wie kan het oneens zijn met die logische en verstandige redenering? Rushdie ligt in het ziekenhuis op weg naar herstel.

Trump

Twee jaar geleden zei Esmail Qaani, commandant van de Quds Force van de IRGC, dat Donald Trump in het geheim zou moeten leven zoals Salman Rushdie, in een duidelijke bedreiging van zijn leven. Zaterdag herinnerde de Iraanse krant Kayhan, die in wezen een spreekbuis is van de Opperste Leider van Iran, de wereld in een hoofdartikel aan deze uitspraak. Het stuk ging verder met te zeggen: “De aanval op [Rushdie] laat zien dat het geen moeilijke klus is om soortgelijke wraak te nemen op Trump en Pompeo en vanaf nu zullen zij zich meer in gevaar voelen voor hun leven.” Deze verklaring werd gepubliceerd een dag nadat de FBI de voormalige president er op een zeer praktische manier aan herinnerde dat niet alle bedreigingen tegen hem van buiten de Amerikaanse grenzen komen.

Brand in kerk Egypte

Een brand, waarschijnlijk veroorzaakt door een kortsluiting, heeft zondag een Koptische christelijke kerk in Gizeh, Egypte, verwoest. Eenenveertig mensen kwamen om, onder wie minstens 15 kinderen. Condoleances stromen binnen van over de hele wereld.

Ondersteuning Behold Israel

Ik ben zo dankbaar voor uw gebeden en financiële steun aan de bediening van Behold Israel. Dat soort geestelijke ondersteuning zal alleen maar meer en meer nodig worden naarmate de dagen vorderen. Het leven van ware gelovigen staat op het punt zeer zwaar te worden. De woorden van leven die wij spreken zullen worden opgevat als woorden van haat en dood door hen “wier verstand de god van deze tijd heeft verblind”. Sta mij toe u te herinneren aan de woorden van Paulus tot de Korinthiërs: “Want onze lichte verdrukking, die van korte duur is, brengt in ons een allesovertreffend eeuwig gewicht van heerlijkheid teweeg. Wij houden onze ogen immers niet gericht op de dingen die men ziet, maar op de dingen die men niet ziet; want de dingen die men ziet, zijn tijdelijk, maar de dingen die men niet ziet, zijn eeuwig.” (2 Korintiërs 4:17-18)

Het leven kan op korte termijn moeilijker worden, maar wij weten welke plannen God met ons heeft wanneer ons verblijf op deze planeet eindigt en wij naar huis worden geroepen, naar onze Verlosser.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Amir Tsarfati – Behold Israel
Videostill – Behold Israel
19-08-2022
Buitenland
https://www.beholdisrael.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies