Amir Tsarfati verwacht dat Europa gas uit Israel gaat importeren

De twee enorme gasleidingen die op de zeebodem lopen van Rusland naar Noord-Europa zijn ernstig beschadigd. De Deense luchtmacht zag gasbellen omhoog komen uit de Oostzee. In totaal zijn er drie lekkages gevonden op enige afstand van elkaar. De exploitant zegt dat het gaat om ‘ongekende schade’. Amir ziet deze ontwikkelingen in Bijbels perspectief en verwacht dat de gaslevering van Israël cruciaal worden voor Europa.

Israël heeft twee manieren om vloeibaar aardgas te exporteren omdat wij het gas winnen in een gasvorm, dus wij moeten het vloeibaar maken. We hebben twee opties: Of we doen het in onze eigen faciliteiten waar we het gas vloeibaar maken en het dan rechtstreeks naar Europa sturen, ofwel sturen we het naar Egypte dat daar al een faciliteit voor heeft en dan wordt het eigenlijk via Egypte geëxporteerd. De Egyptische reservoirs raken uitgeput. Egypte koopt gas van Israël voor zijn eigen verbruik. Dus, als Egypte in beeld is, is het niet echt Egyptisch gas, het is Israëlisch gas dat door Egypte gaat. Waarom is het zo belangrijk?

Rusland

Rusland was de belangrijkste exporteur van gas naar Europa. Hun oorlog met Oekraïne heeft ervoor gezorgd dat de Europeanen een stap terug hebben gedaan en hebben gezegd: “We willen niet meer afhankelijk zijn van het Russische gas.” Nu de gasleiding zijn verwoest raakt alles in een stroomversnelling. Israël is een belangrijke speler aan het worden en een belangrijke bondgenoot van de Europeanen, een die ze niet meer kunnen onderschatten.

Israël is officieel een energiegrootmacht geworden. We exporteren het niet meer alleen naar Jordanië en Egypte. We gaan nu exporteren naar West-Europa. De belangrijkste bron van inkomsten van de Russen is gas en olie. Israël wordt officieel de vervanger van Rusland, in de export van gas naar Europa.

De Russen begrijpen dat. De Russen vinden dat niet leuk. En dit is aftellen naar de Russische invasie. De profeet Ezechiël schreef dat de oorlog die in hoofdstuk 38 wordt beschreven, een oorlog over oorlogsbuit is, over iemand die komt om te nemen om te stelen. Het is een financiële oorlog. Het gaat niet over religie. Het gaat niet om Palestijns nationalisme. Het gaat over stelen, beroven en nemen. We zien het nu voor onze ogen gebeuren.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Behold Israel – Amir Tsarfati
Amir Tsarfati
28-09-2022
Buitenland
https://www.beholdisrael.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies