Beweging van licht met 300 vrouwen tijdens Lume Ladies Light Trail

Afgelopen vrijdag vond in Bunschoten-Spakenburg de Lume Ladies Light Trail plaats. Bijna 300 vrouwen vormden samen een beweging van licht door Bunschoten-Spakenburg voor Sri Lanka. De deelnemers liepen 5 of 10 kilometer langs en door plekken van licht en haalden met hun hardloop- of wandelprestatie ruim 27.000 euro op voor kinderen in Sri Lanka. 

Dwars door Bunschoten-Spakenburg waren twee routes uitgestippeld. De route voerde door mooie straatjes en langs enkele verrassende plekken waar licht en liefde worden uitgedeeld. Zo startte de Lume Ladies Light Trail vanuit buurtcentrum De Genadebron. Na een energieke en feestelijke warming up vertrokken de deelnemers, waarvan de meesten behangen met lichtjes, richting zorg- en wooncentrum De Haven. Daar zongen deelnemers spontaan een verjaardagslied voor een 90-jarige bewoonster en liepen zij de polonaise met ouderen. 

Ontroerend

De route slingerde door het centrum van het dorp naar de oude haven van Spakenburg. Daar troffen de lopers een pop-up koor die hen toezong vanaf een met lichtjes versierd balkon. Verderop, bij basisschool Het Sterrenlicht, werden deelnemers verrast met een ‘happy stone’, beschilderd door leerlingen van deze school. Eén van de meest ontroerende momenten bleek de samenzang in de Zuiderkerk. “Ik stond er gewoon te huilen”, vertelden meerdere deelnemers. En de boodschap ‘Jij bent licht’ in lichtletters, naast de sfeervol verlichte oude Hervormde Kerk, bleek ook een hoogtepunt. 

Spontaan

Het idee voor de Lume Ladies Light Trail ontstond bij de Spakenburgse hardloopgroep de SoulSisters tijdens de lancering van de christelijke vrouwenbeweging Lume, in 2019. Onder de noemer Lume Helpt worden acties georganiseerd om vrouwen in binnen- en buitenland te helpen. De opbrengst van deze actie gaat naar hulp voor kinderen die slachtoffer van (seksueel) misbruik en uitbuiting, een project van Lume-vrouw Diordre op Sri Lanka.

Datum: 5 oktober 2022
Auteur:Lume
Foto:Lume
Website:https://www.wijzijnlume.nl/lighttrail
Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies