Nieuwsupdate van Amir Tsarfati: meer chaos in Europa

Dinsdag explodeerden twee Russische raketten in Polen, waarbij ten minste twee mensen omkwamen. Aanvankelijk leidde dit terecht tot een overweldigende bezorgdheid over de waarschijnlijkheid dat de spanningen in de regio naar een hoger niveau worden getild.

Mocht Polen, een NAVO-land, artikel 4 activeren, dan geldt dat voor het geval dat een lidstaat zich bedreigd voelt door een ander land of een terroristische organisatie. De 30 lidstaten beginnen dan formeel overleg op verzoek van het bedreigde lid. Dat gezegd hebbende, werd woensdag bekend dat Rusland geen raketten op Polen heeft afgevuurd. In feite was het Oekraïne’s raketafweersysteem – dat raketten van Russische makelij gebruikt – dat verantwoordelijk werd bevonden voor het incident. Hoewel het een opluchting is te weten dat Rusland niet verantwoordelijk is voor wat er is gebeurd, blijft de apathie van de NAVO ten aanzien van de situatie een punt van zorg voor de toekomst. Bovendien is er nu spanning tussen de NAVO en Oekraïne, omdat de NAVO beweert dat het Oekraïense raketten waren, terwijl de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy beweert dat de raketten door Rusland werden afgevuurd.

Recente Russische raketaanvallen in Oekraïne leidden tot stroomuitval voor naar schatting 10 miljoen mensen. De chaos in de regio werd nog vergroot doordat donderdag een ontplofte raket in Roemenië zou zijn neergekomen.

Israëlisch-Italiaanse betrekkingen

Een nieuw tijdperk in de Israëlisch-Italiaanse betrekkingen door premier Giorgia Meloni

In de Italiaanse krant La Repubblica werd gepubliceerd dat Italië in het debat bij de Verenigde Naties de kant van Jeruzalem heeft gekozen. Bij de stemming liet Rome zijn traditionele lijn van onthouding varen en stemde samen met de VS, Duitsland en Israël tegen het besluit om de kwestie van de voortdurende Israëlische “bezetting” over te dragen aan het tribunaal in Den Haag.

2022 Conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering COP 27

Hoe sensationeel het ook klinkt om te proberen de klimaatconferentie – met al haar gekke, progressieve en oecumenische motieven – te verbinden met iets dat op de Mt. Sinaï plaatsvond, dat is helemaal niet het geval. De klimaatconferentie vond plaats in Sharm el-Sheikh, een Egyptische badplaats tussen de woestijn van het Sinaï-schiereiland en de Rode Zee. Het is niet de Sinaïberg. Vergis u niet, dit alles neemt niet weg dat de nieuwe wereldreligie van de klimaatverandering springlevend is – en groeit.

Veel mensen waren geschokt toen ze hoorden dat er nieuwe “Tien Geboden” werden opgesteld door religieuze leiders en activisten op het gebied van klimaatverandering. Ik wil u eraan herinneren dat dit niet nieuw is. Weken geleden maakte ik een speciale video met een fascinerend interview over de nieuwe wereldreligie. Ik werd bijgestaan door professor Yonatan Dubi in “Klimaatverandering: Een nieuwe wereldreligie?”

De coalitie van Ezechiël 38

Eerder deze week spraken de Russische president Vladimir Poetin en de Iraanse president Ebrahim Raisi via de telefoon en bespraken zij de samenwerking tussen de landen. Het gesprek vindt plaats naar aanleiding van berichten dat Iran begonnen is met het ontvangen van geavanceerde SU-35 gevechtsvliegtuigen van Rusland. En vergeet niet dat Rusland Iraanse drones gebruikt in Oekraïne. Vanaf deze week heeft Poetin een decreet ondertekend dat de weg vrijmaakt voor burgers van vreemde landen om in het Russische leger te vechten.

Vergeef me dat ik bevooroordeeld ben, maar Oekraïne heeft de overhand wanneer het militair materieel van Israëlische makelij gebruikt. De strijdkrachten van Oekraïne gebruiken de Gaia Amir MRAP van Israëlische makelij in de regio Kherson. Beelden van dit voertuig werden gepubliceerd op de Ukraine Weapons Tracker Twitter pagina. Met dit materieel bevrijdt het Oekraïense leger de zuidelijke regio’s van de Russische indringers.

Premier Benjamin Netanyahu krijgt mandaat om regering te vormen

Na de overwinning van Benjamin Netanyahu bij de verkiezingen in Israël vorige week, heeft hij van president Isaac Herzog officieel het mandaat gekregen om een regering te vormen. Dit is de taak van de gekozen premier om te onderhandelen met verschillende partijen in de Knesset (parlement) om een coalitie- of meerderheidsregering te vormen.

Terreuraanslag in Turkije doodt en verwondt meerdere mensen

Bij een terreuraanslag in Istanbul zijn eerder deze week ten minste zes doden en meer dan 50 gewonden gevallen. De aanslag werd gepleegd door een vrouw die een explosieve rugzak achterliet midden in een zeer drukke winkelstraat. De bom werd vervolgens via een mobiel apparaat tot ontploffing gebracht. De vrouw die de bom afleverde en 20 andere verdachten werden gearresteerd. Volgens de Turkse minister van Binnenlandse Zaken zijn in dit stadium de Koerdische PKK en haar Syrische tak PYD verantwoordelijk. Deze week ontplofte er ook een autobom in Istanbul.

De Iraanse tragedie gaat door

Te midden van de recente veelvuldige protesten tegen het corrupte regime in Teheran staan in Iran naar schatting 14.000 onschuldige demonstranten, die strijden voor elementaire vrijheden, de doodstraf te wachten. Dit aantal bestaat voornamelijk uit tieners, jonge volwassenen, studenten, advocaten, journalisten en maatschappelijke activisten. Iran dreigt de demonstranten aan te klagen wegens “vijandschap tegen God”, “corruptie op aarde” en andere overtredingen waarop de doodstraf staat.

Drie onschuldige Joden gedood door Palestijnse terrorist

Het was een tragische ochtend op woensdag toen drie onschuldige Joden werden gedood door een Palestijnse terrorist in de regio Samaria. Ik bid dat de veiligheid in dit prachtige land zal worden hersteld onder nieuw leiderschap.

Psalm 120:6-7

Mijn ziel heeft lang gewoond bij hen die de vrede haten.

Ik ben vreedzaam, maar als ik spreek, voeren zij oorlog.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Behold Israel – Amir Tsarfati
Videostill – Behold Israel
18-11-2022
Buitenland
https://www.beholdisrael.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies