Vrouwenplatforms She Rises en Lume organiseren samen vrouwenweekend Expedition Glory

In het weekend van 11-12 maart 2023 organiseren de christelijke vrouwenplatforms She Rises en Lume samen het vrouwenweekend Expedition Glory. Deze vindt plaats op De Betteld in Zelhelm. Vandaag maakten de organisaties meer bekend over het programma; een afwisseling tussen sprekers uit binnen- en buitenland, workshops, worship en ontmoeting. 

“Tijdens het weekend staat Gods glorie centraal,” vertelt Gerdina Korf van vrouwenplatform She Rises. “Via Bijbels onderwijs en diverse workshops willen we dit thema uitdiepen en samen ontdekken hoe je Gods glorie in je leven kunt ontdekken en uitdelen.” Op het programma staan relatief onbekende sprekers. Een bewuste keuze van de organisatie: “We willen dit echt een weekend voor en door ‘gewone’ vrouwen laten zijn, dat past bij wie we zijn als organisaties,” aldus Hagar Prins van Lume. “We zien dat er, naast vele bekende christelijke vrouwelijke spreeksters, ook nog zoveel christelijke vrouwen zijn die ook een verhaal te vertellen hebben én een gave bezitten om te spreken. Die bieden we graag een podium.”

Zoektocht naar Gods glorie
Het programma van Expedition Glory is opgezet als een expeditie; een zoektocht naar Gods glorie. Daarvoor bestaat het programma op zaterdag en zondag uit drie delen: Gods glorie ontdekken; Gods glorie doorleven en Gods glorie uitstralen. Tijdens elk programmaonderdeel wisselen internationale en Nederlandse spreeksters elkaar af met korte, krachtige talks en Bijbels onderwijs. Deze bijdrages worden verzorgd door Christine Langeraar, Hester Zoutman, Natascha de Goey, Hagar Prins en de Oegandese Grace Kabaale en Cate Nattabi. Daarbij is er ook veel ruimte voor interactie en beleving. Verder is er op zaterdagmiddag een uitgebreid workshopprogramma waarbij bezoekers kunnen kiezen om met hun hoofd, hart of handen aan de slag te gaan met het thema. Daarnaast vormt worship een belangrijk onderdeel van het programma, met als hoogtepunt een aanbiddingsfeest op zondag. Verder is er volop ruimte voor ontmoeting in een winterse sfeer. 

Schaduwticket
Deelname aan het vrouwenweekend kost € 99,95. Dit bedrag is inclusief een gift van 10 euro voor een zgn. ‘schaduwticket’; hiermee maakt elke deelnemer het mogelijk dat een vrouw in Oeganda ook deelneemt aan een vrouwenconferentie daar. Meer informatie over Expedition Glory is te vinden op www.she-rises.nl/glory.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies