Dorcas deelt dagelijks voedselpakketten uit in Syrië

De aardbeving van vorige week heeft enorm veel leed veroorzaakt in Syrië. Er heerst angst en verdriet bij de toch al zo zwaar getroffen bevolking. Duizenden mensen staan op straat en hebben alles verloren. Hulp is ontzettend hard nodig!

Dorcas is direct na de ramp in actie gekomen. We delen dagelijks voedselpakketten, warme maaltijden en lunches uit aan duizenden mensen. Met onze mobiele kliniek geven we medische hulp aan mensen die gewond zijn geraakt. Ook bieden we een luisterend oor en helpen we mensen met het verwerken van de heftige gebeurtenissen door psychologische hulp te geven.

Niet alleen wij kwamen direct in actie, ook veel mensen in Nederland reageerden snel door een gift te geven of door te bidden voor ons werk.
De impact van de ramp is enorm en het nog lang zal duren voor alle materiële schade is hersteld. Ook voor het verwerken van alle verliezen zal veel hulp nodig zijn. Wij verwachten dus dat er nog voor een lange periode extra hulp nodig zal zijn in Syrië.

Steun daarom ons werk en doneer voor noodhulp aan het zo zwaar getroffen Syrië. Doneer nu!

Warme maaltijden en lunches voor mensen in opvanglocaties
Veel Syriërs staan sinds de aardbeving op straat, omdat hun huis is verwoest of op instorten staat. Ze hebben helemaal niets meer en worden opgevangen in kerken en andere gebouwen. Onze lokale medewerkers zorgen samen met vrijwilligers en partners voor deze mensen, onder andere door voedsel uit te delen. We zorgen dagelijks voor duizenden lunches en warme maaltijden. Daarnaast delen we voedselpakketten uit aan mensen die dat hard nodig hebben.

Doe mee met de actie Hart voor Syrië
Bent u creatief en wilt u graag met uw talent een steentje bijdragen aan noodhulp voor Syrië? Doe dan mee met de actie Hart voor Syrië!

Hoe werkt de actie?
Maak zoveel mogelijk leuke creaties die verkocht kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld door een hartje (of iets anders) te haken, breien, timmeren, tekenen of te naaien. De creaties kunnen ingeleverd worden bij een van onze inleverpunten, waarna ze vervolgens via de Dorcas-winkels worden verkocht. De complete opbrengst is bestemd voor noodhulp aan Syrië.

Datum: 15 februari 2023
Auteur: Dorcas
Foto: Dorcas
Website: www.dorcas.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies