Terreuraanslag in Megiddo brengt Israel bijna in oorlog

Shalom uit Israël! Ik ben momenteel in het prachtige groene Galilea met een groep onder leiding van mijn goede vrienden uit de omgeving van Boston, Andy en Gail Mills, die ik ongeveer 10 jaar geleden op een van mijn reizen heb ontmoet. Andy heeft mij aangemoedigd en geleid in de visie van Behold Israel.

Door mijn zeer drukke agenda heb ik niet de gelegenheid om zoveel tijd te besteden aan tournees als vroeger. Israël is zo rijk aan geschiedenis en bijbelse relevantie. Het is de belangrijkste profetische plaats voor Gods toekomstplannen voor de wereld. Wat een zegen om die waarheden met Gods volk te mogen delen.

Maar zelfs terwijl ik onderwijs geef en vragen beantwoord, is de realiteit van wat zich in mijn land afspeelt niet ver van mijn gedachten. Niet alleen is de dreiging tegen onze natie vanuit de omringende staten onlangs toegenomen, maar we worden geconfronteerd met interne verdeeldheid die ongekend is in de meer dan zes decennia van het bestaan van de staat Israël.

Van buitenaf nemen de aanvallen van terroristische groeperingen toe. Een belangrijk incident uit Libanon dat ons bijna in oorlog bracht, wordt hieronder beschreven. Hamas, Hezbollah en anderen zien Israëls maatschappelijke en militaire zwakheden die een direct gevolg zijn van de verwoestende “regering van verandering”, en zij zien dit als een kans om eindelijk hun lang gedroomde eliminatie van de Israëlische natie en het Joodse volk te bewerkstelligen.

Aan de binnenkant van het land is liberaal links helemaal losgeslagen door de herverkiezing van premier Benjamin Netanyahu en de kans dat zijn justitiële hervorming wordt goedgekeurd. Zij hebben geleerd van het ergste van de Amerikaanse antifa- en BLM-rellen, en passen nu hetzelfde soort gewelddadige tactieken toe. En het zijn niet alleen studenten en jongeren. Voormalige piloten en soldaten zeggen dat ze zich niet bij de reservisten zullen voegen in geval van nood als de justitiële hervormingen worden goedgekeurd. Velen hopen op een ineenstorting van de economie, terwijl anderen geloven dat een groot terroristisch incident of een aanval van een buurstaat gunstig kan zijn om Netanyahu ten val te brengen. De verdeeldheid is zo groot geworden en links is zo irrationeel geworden dat ik denk dat mijn geliefde land dichter bij een burgeroorlog is dan het ooit is geweest.

Maar dan geef ik weer les op een van Israëls heilige plaatsen, en word ik eraan herinnerd dat dezelfde God die dit land na bijna 2000 jaar ballingschap heeft hersteld, nog steeds de touwtjes in handen heeft. Deze week nog waren er minstens acht belangrijke wonderen in Israël, waarvan zelfs de nieuwsmedia zeggen dat God aan het werk is. Dus, terwijl ik rouw om wat er gebeurt, blijf ik me verheugen in de hoop die voortkomt uit het vertrouwen in een liefhebbende, almachtige Heer.

Psalm 121 vers 3-4
Hij zal uw voet niet laten wankelen,
uw Bewaarder zal niet sluimeren.
4Zie, de Bewaarder van Israël
zal niet sluimeren of slapen.

Terreuraanslag in Megiddo brengt Israël bijna in oorlog
Nu het strikte spreekverbod is opgeheven, ben ik vrij om te vertellen over de terreuraanslag van maandagochtend vroeg in Megiddo, niet ver van mijn woonplaats. Een Libanese Hezbollah-terrorist glipte de grens over en baande zich een weg naar het verkeersknooppunt van Megiddo. Daar plaatste hij een zeer groot geïmproviseerd explosief (IED) dat zou afgaan op een moment dat het gebied vol zou zitten met forenzen. Er ging echter iets mis en de bom ging af toen er geen auto’s direct naast stonden, waardoor tientallen levens werden gered, maar een Israëlische Arabier ernstig werd verwond. De dader vluchtte in de richting van de Libanese grens. Maar voordat hij het kon halen werd hij geconfronteerd met de politie. Op dat moment droeg hij een zelfmoordvest. Hij werd gedood voordat hij het tot ontploffing kon brengen. Waarschijnlijk was hij van plan het apparaat aan de grens tot ontploffing te brengen om veel van de Israëlische grensbewakingstroepen te doden. Als een van deze aanslagen was uitgevoerd zoals gepland, was Israël waarschijnlijk in een oorlog met Libanon verwikkeld geraakt. Zoals het nu is, wordt Israël als zwak gezien, en het kan nodig zijn dat de regering van Netanyahu het offensief tegen terroristen opneemt om de reputatie van het land als sterk land terug te winnen. Om mijn mening hierover te horen en om een meer gedetailleerde uitleg van de aanslag te krijgen, bekijk mijn Breaking News Update van gisteren.

Terreuraanslag in Tel Aviv
Een 23-jarig lid van Hamas besloop drie mannen die op straat liepen voor een café in het centrum van Tel Aviv. Hij trok een pistool en schoot hen in de rug voordat hij vluchtte terwijl hij in de richting van het café schoot. De drie mannen raakten allen gewond, waarvan één met levensbedreigende verwondingen. De terrorist werd later doodgeschoten nadat hij was geconfronteerd met twee politieagenten en twee burgers.

Israël voert luchtaanval uit in Syrië
In een zeldzame aanval overdag hebben gevechtsvliegtuigen van de Israëlische luchtmacht een gebied bij Misyaf in het noordwesten van Syrië aangevallen dat vermoedelijk een basis is voor Iraanse troepen en hun proxy-milities. Drie soldaten raakten gewond en er werd aanzienlijke schade aangericht.

China bemiddelt overeenkomst tussen Iran en Saudi-Arabië
Vrijdag is een overeenkomst ondertekend om de bilaterale betrekkingen tussen Iran en Saudi-Arabië te vernieuwen. Alsof het schijnbaar herstellen van de hekken tussen deze twee aartsvijanden nog niet verrassend genoeg was, betekende de afwezigheid van de VS of Rusland in de bemiddelende rol een groeiende verschuiving in de wereldwijde invloed. China nam het voortouw in deze onderhandelingen, waarmee het eens te meer liet zien dat het op weg is om de ranglijst van de wereldsupermachten aan te vullen. Waarom zou Saoedi-Arabië toenadering zoeken tot China en vriendschap sluiten met Iran, dat zij absoluut verafschuwen? Omdat zowel China als Iran vijanden van de VS zijn, en de Saoedi’s de Amerikanen onder druk willen zetten om hun veiligheid tegen internationale bedreigingen te garanderen en hen te helpen bij de bouw van civiele kernreactoren. Kijk voor meer informatie over deze wereldwijde verschuiving naar mijn Breaking News Update van afgelopen vrijdag.

Wereldwijd bankieren krijgt grote klap
Het begon met een reeks regionale Amerikaanse banken die vorige week instortten. Gisteren deden problemen bij de wereldwijde investeringsbank Credit Suisse haar waarde met bijna een derde dalen. De rimpeleffecten van die duikeling bereikten de VS, waardoor enkele van de grootste banken van het land tot 5% van hun waarde verloren. In de afgelopen week verloor de Dow Jones iets meer dan 1000 punten, en stond op een gegeven moment 1400 punten lager. Er zijn deskundigen die zeggen dat Amerika binnenkort getroffen kan worden door een financiële crisis die groter is dan die van 2008.

VS kunnen Iran betalen voor vrijlating gevangenen
Teheran beweert dat het op het punt staat een overeenkomst met Washington te sluiten waarbij drie Amerikaanse staatsburgers uit de gevangenis worden vrijgelaten in ruil voor 7 miljard dollar aan bevroren oliefondsen en een aantal veroordeelden die in Amerikaanse gevangenissen worden vastgehouden. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amirabdollahian zei: “Als alles goed gaat aan Amerikaanse zijde, denk ik dat we op korte termijn getuige zullen zijn van een gevangenenruil.” De regering Biden verklaarde echter dat zijn verklaring onjuist was.

Rusland schenkt Amerikaanse wapens aan Iran
Als Rusland de Oekraïense troepen terugdringt, vinden ze vaak achtergelaten wapens en uitrusting. Sommige van deze wapens zijn geleverd door de VS of de NAVO. Als ze van hoge kwaliteit zijn, zoals Javelin antitankraketten en Stinger luchtafweersystemen, verzamelt Rusland ze en stuurt ze door naar Iran voor reverse-engineering. Dit verhoogt niet alleen de kwaliteit van de Iraanse wapens, maar versterkt ook de band tussen Moskou en Teheran. In ander Iraans relatienieuws ondertekende president Ebrahim Raisi een samenwerkingsovereenkomst met Poetin-wannabe-president Alexander Loekasjenko van Wit-Rusland. De overeenkomst heeft betrekking op industrie, landbouw en andere gebieden.

Russische straaljagers raken onbemande Amerikaanse drone
Twee Russische Su-27 gevechtsvliegtuigen zijn op een Amerikaanse MQ-9 Reaper drone gestuit tijdens een routinecontrole boven de internationale wateren van de Zwarte Zee. Een van de jets gooide verschillende keren brandstof op de UAV en raakte vervolgens de propeller, waardoor deze neerstortte. Het Amerikaanse leger noemde de acties van de gevechtspiloten “roekeloos” en “onprofessioneel”. Russische functionarissen antwoordden, “Drone? Welke drone?”

2,5 ton uranium verdwenen uit Libië
Inspecteurs hebben ontdekt dat 2,5 ton natuurlijk uranium is verdwenen uit een Libische opslagplaats. In een verklaring van Rafael Grossi, hoofd van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA), staat: “Het verlies van kennis over de huidige locatie van nucleair materiaal kan een radiologisch risico inhouden, evenals zorgen over de nucleaire veiligheid.” Het agentschap onderzoekt de verdwijning.

Overstroming in Turkije maakt 14 slachtoffers
Stortregens overspoelden twee provincies in Turkije die al verwoest waren door de aardbevingen van vorige maand, die aan meer dan 55.000 mensen het leven kostten. Terwijl het water toenam, raasden flash floods door de straten van een aantal steden, waarbij ten minste 14 doden vielen en nog meer schade werd aangericht in de reeds verwoeste gebieden.

Kim Jong-un neemt dochter mee op familie-uitstapje naar raketlancering
Veel vaders nemen hun dochters mee naar een park voor een picknick of naar de bioscoop voor een film. De Noord-Koreaanse opperste leider Kim Jong-un nam zijn 10-jarige dochter mee naar een artillerieoefening met raketlanceringen. Naar verluidt eindigden ze hun speciale tijd samen bij de snackbar, waar ze elk genoten van een ijsje in de vorm van een tactische atoombom. Herinneringen voor het leven!

Ons werk
Voor degenen onder u die in de buurt van Cedar Rapids, Iowa wonen – Pastor Mike Golay zal deze zaterdag, 18 maart, om 18.00 uur CDT spreken in Maranatha Bible Church. Zijn boodschap zal worden gevolgd door een tijd van vragen en antwoorden. Hij ziet u graag daar!

Voor de rest van maart ben ik bezig met rondreizen in Israël en het opnemen van de audio-versie van Has the Tribulation Begun? Internationale reizen zullen voor mij hervat worden in april wanneer ik naar Japan reis om te spreken in Sendai & Osaka. Als u geïnteresseerd bent om u in te schrijven voor Wachten op Zijn Terugkeer – Osaka, volg dan de gegeven link. Ik kijk ernaar uit om velen van jullie te zien tijdens mijn verblijf in Japan! U kunt alle komende spreekbeurten van Behold Israel over de hele wereld bekijken via de evenementenkalender op onze website.

Wat betreft spreekbeurten, zorg ervoor dat u op de hoogte blijft, want in de komende weken openen we de registratie voor een paar evenementen! Deze evenementen omvatten Wachten op Zijn Terugkeer – Honolulu, Onthullende Openbaring – Seattle, en Onthullende Openbaring – Montreal.

Zowel niet-christenen als christenen moeten weten over de verschrikkingen van de Verdrukking. Niet-christenen moeten begrijpen wat hen te wachten staat als ze Jezus verwerpen. Christenen moeten beseffen wat hun niet geredde geliefden zullen meemaken, zodat zij gemotiveerd zijn om de waarheid met hen te delen. Dit zijn de redenen waarom ik schreef Is de Verdrukking begonnen? Het is waar dat Gods rechtvaardig oordeel eraan komt, maar tot die tijd breidt Hij zijn genade en barmhartigheid uit, zodat allen die zijn naam aanroepen, gered zullen worden en tot hun Heiland zullen worden gebracht voordat de Dag des Heren komt. Het voorbestellen van dit nieuwe evangelisatieboek is begonnen. En voor de eerste 1000 die drie of meer exemplaren bestellen voor zichzelf en voor vrienden en familie, stuurt Behold Israel een gratis exemplaar van mijn boek, Israel & the Church, en de bijbehorende studiegids.

Nogmaals dank voor uw gebeden en uw trouw in het geven aan deze bediening. Als u deze week bidt, vergeet dan niet Israël voor de Heer op te heffen. Het is niet alleen bijbels om te bidden voor de vrede van Jeruzalem, maar het is bidden naar Gods hart. En nu we zien wat er in de wereld om ons heen gebeurt, wil ik u aanmoedigen nog één gebed op te heffen, rechtstreeks uit de Schrift – “Kom, Heer Jezus!”.

Psalm 122:6-9
Bid om vrede voor Jeruzalem,
laat het goed gaan met hen die u liefhebben.
Laat vrede binnen uw vestingwal zijn,
rust in uw burchten.
Omwille van mijn broeders en mijn vrienden
spreek ik nu: Vrede zij in u!
Omwille van het huis van de HEERE, onze God,
zal ik het goede voor u zoeken.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies