Israël staat voor de gevaarlijkste realiteit sinds de Jom Kippoer-oorlog

Na een paar dagen thuis bij mijn familie, ga ik op weg naar Tel Aviv om de audio-opname af te maken voor mijn binnenkort uit te brengen boek, ‘Has the Tribulation Begun?’ Dit boek zal een betrouwbare bron zijn die mensen terugvoert naar de Schrift als de ultieme bron van waarheid over de toekomst.

Bovendien is het misschien wel het meest evangelische boek dat God mij de roeping heeft gegeven samen te stellen. Gods hart is voor de redding van de zondaar, niet voor de vernietiging van zijn ziel. Ik geloof dat Has the Tribulation Begun? een groter gevoel van urgentie zal geven aan gelovigen om een grotere last voor de verlorenen te hebben.

Er is een grote behoefte bij gelovigen om zich opnieuw in te zetten voor zending in de hele wereld. In veel gevallen lijkt het erop dat de kerk wordt afgeleid door de zorgen van deze wereld in plaats van zich voor te bereiden op de eeuwigheid. Wat zijn uw prioriteiten? Deelt u het hart van de Heer voor de verlorenen? Maakt u optimaal gebruik van de mogelijkheden die Hij u biedt?

Efeziërs 5:15-16
Let er dan op dat u nauwgezet wandelt, niet als dwazen, maar als wijzen, en buit de geschikte tijd uit, omdat de dagen vol kwaad zijn.

Er wordt gezegd dat Las Vegas de “stad is die nooit slaapt.” Staat u mij toe te suggereren dat het Midden-Oosten de regio is die nooit slaapt – om geheel andere redenen. Voordat ik een overzicht geef van de komende gebeurtenissen in de bediening, wil ik graag enkele belangrijke gebeurtenissen in Israël en omgeving belichten.

Rusland & Syrië
Vorige week verwelkomde de Syrische president Bashar al-Assad het idee van een sterkere Russische militaire aanwezigheid in het door oorlog verscheurde Syrië. Bovendien maakte de Syrische president duidelijk dat de militaire aanwezigheid van Rusland langdurig zal blijven. Helaas werpt Ruslands betrokkenheid bij de Syrische burgeroorlog zijn vruchten af voor Moskou, althans voor de nabije toekomst. Rusland is echter niet de enige buitenlander die in Syrië actief is. De terreurorganisatie Hezbollah is begonnen met het mobiliseren van ballistische raketten voor de middellange afstand op Syrisch grondgebied.

Een hoge commandant van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) werd in Damascus vermoord. Als hij inderdaad verband houdt met de recente bomaanslag op het knooppunt Megiddo, is Israël begonnen met de afrekening!

Oekraïne
Interessant genoeg heeft het Internationaal Strafhof (ICC) – op een ander front – een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Russische president Poetin wegens vermeende oorlogsmisdaden in Oekraïne. Bijna lachwekkend is dat de Russische politie strafzaken heeft geopend tegen de rechters van het ICC in Den Haag die het arrestatiebevel voor Poetin hebben uitgevaardigd. Ondertussen zet Rusland zijn offensief in Oekraïne voort. Vorige week voerde het een nieuwe aanval uit op Oekraïne via door Iran gemaakte zelfmoorddrones en brandbommen. De Poolse ambassadeur in Frankrijk zegt dat zijn land zich in de oorlog zal mengen als het ziet dat Oekraïne verliest.

Iran
De krant van het Iraanse regime, KAYHAN (verbonden aan Ali Khamenei – de opperste leider van Iran), promootte de recente overeenkomst tussen Iran en Saudi-Arabië, door te verkondigen dat deze “kan leiden tot de vernietiging van Israël”. Iran geeft niets om het akkoord. Het is gewoon tevreden met het bedreigen van Israël en het behandelen van de VS als een verschoppeling.

Israël
Israël staat voor de gevaarlijkste realiteit sinds de Jom Kippoer-oorlog in oktober 1973. Drie onderdelen moeten in de gaten worden gehouden:

  1. Wereldwijd – De nieuwe verbinding van China, Rusland en Saoedi-Arabië die vriendschap met Iran vergemakkelijkt en hen acceptatie en legitimiteit biedt.
  2. Regionaal – Iraanse gevolmachtigden uit het noorden (Hezbollah), het oosten (door Iran gesteunde milities in Syrië) en het zuiden (Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad in Gaza en de Houthi’s in Jemen).
  3. Intern – Liberaal links dat protesteert tegen de justitiële hervorming roept burgers op om niet naar hun reserveplicht te gaan, waardoor het leger wordt verzwakt.

Ik heb de situatie in Israël de afgelopen drie jaar zorgvuldig bestudeerd, sinds we zijn beland in wat een nooit eindigende politieke chaos lijkt te zijn. Mijn conclusie is heel eenvoudig:
De progressieve, liberale, bedrieglijke, en duivelse demon heeft een groot deel van de Israëlische samenleving volledig overgenomen tot de mate van wat de Bijbel noemt: sterke waan! Jarenlang heb ik geworsteld met het gedeelte uit Zacharia 13:8-9 waar staat: ‘Het zal gebeuren, spreekt de HEERE, dat in heel het land twee derde ervan uitgeroeid zal worden en de geest zal geven, en een derde ervan zal overblijven. Ik zal dat derde deel in het vuur brengen en het louteren, zoals men zilver loutert. Dat is het ene derde deel dat de dreigende verdrukking, ook wel bekend als de problemen van Jakob, zal overleven. Dat is het derde deel dat de terugkeer van de Messias zal verwelkomen, zoals Zacharia 12:10 beschrijft. Ze zullen rouwen, huilen en zich bekeren! Gebaseerd op wat ik vandaag zie, geloof ik dat als de antichrist morgen aan de macht komt, tweederde van Israël gemakkelijk misleid zal worden tot het punt dat ze uiteindelijk het merkteken van het beest zullen ontvangen. Interessant genoeg kunnen zelfs enkele grote Rabbijnen de komende verdrukking zien. Nu, als de verdrukking zo dichtbij is, kunt u zich dan voorstellen hoeveel dichterbij onze opname is! Ja, de vijgenboom bloeit! Israël is terug in het land! Maar alleen het fysieke herstel heeft plaatsgevonden. Het geestelijke herstel zal pijnlijk en tragisch zijn.

Het idee van een tweestatenoplossing is een van de grootste misleidingen ooit. De meeste mensen denken dat het gaat om een Joodse staat en een Arabische staat. Nou, dat is het niet. Een tweestatenoplossing in de geest van de Arabieren is een Arabische staat en een andere staat bestaande uit Joden en Arabieren. Als je hen komt vragen om Israël te erkennen als een Joodse staat naast een Arabische staat, zullen ze weigeren. Dezelfde logica geldt nu voor progressief links dat beweert dat de justitiële hervorming het einde van de democratie betekent. Vraag hen of ze zullen stoppen met protesteren en rellen als de regering besluit de hervorming te bevriezen en ze zullen je zeggen: “Nee!”. Het gaat niet om de hervorming. Ze zullen gewoon de uitslag van de verkiezingen van november 2022 niet accepteren. Onthoud – de subtekst is altijd veelzeggender dan de kop!

Om de paar jaar stellen de ultra-orthodoxe Israëlische parlementsleden anti-missionaire wetgeving voor. Een nieuw wetsvoorstel dat net in januari is ingediend lijkt op dat van het vorige parlement. Ik wil u eraan herinneren dat op dit moment het enige illegale deel van proselitisme is als het aan een minderjarige is. Bovendien tweette premier Benjamin Netanyahu: “Wij zullen geen enkele wet tegen de christelijke gemeenschap bevorderen.”

Er was nog een Palestijnse terreuraanslag op Joden in Judea en Samaria. Een Palestijnse terrorist opende het vuur op een auto die werd bestuurd door de voormalige Amerikaanse marinier David Stern, een Joodse bewoner van een van de Israëlische nederzettingen. Eenmaal beschoten trok David zijn pistool en leegde een magazijn op de terrorist door het raam van het voertuig en verwondde hem. De terrorist gooide het wapen weg en vluchtte. Ondertussen improviseerde David voor zichzelf een slagaderlijke knelverband, verbond zichzelf, kalmeerde zijn vrouw en ging op eigen kracht naar de ambulance. Respect en een spoedig herstel, held!

Twee Israëlische soldaten raakten eerder deze week gewond door een ontploffing van een landmijn aan de grens met Libanon. Bovendien heeft Israël Iraanse doelen geraakt in Damascus, Latakia en Aleppo! Er was ernstige schade aan het vliegveld van Aleppo na de Israëlische aanval. Een opslagplaats van raketten en een landingsbaan werden vernietigd. De militaire basis in het gebied werd gesloten vanwege de schade aan de landingsbaan.

De wereld rond
Al meer dan een maand wordt de Israëlische staatsburger Gal Luft, een gerespecteerd professor en gepensioneerd luitenant-kolonel in het IDF, vastgehouden door de autoriteiten van Cyprus. Prof. Luft gelooft dat hij weet waarom: “Mijn enige ‘zonde’ is dat ik in maart 2019, vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen, belastende informatie naar de FBI heb gebracht over de zaken van de familie van de Amerikaanse president Joe Biden met China, en over een corruptiezaak aan de top van de FBI.” Luft (56), die gespecialiseerd is in veiligheid en energie, werd door de Cypriotische politie gearresteerd op de internationale luchthaven van Larnaca, terwijl hij van plan was terug te vliegen naar Israël. Hij werd gearresteerd vanwege een arrestatiebevel van Interpol, uitgevaardigd op verzoek van de Verenigde Staten, die hem omschreven als “gezocht voor misdrijven in verband met de uitvoer van wapens naar Libië en China”. Hij wordt verdacht van samenzwering om ernstige misdrijven te plegen, valse verklaringen en andere misdrijven die hij sinds 2015 tot vandaag zou hebben gepleegd. De reactie van Luft op het arrestatiebevel: “De beschuldigingen tegen mij zijn vals en tendentieus. Ik heb nooit wapens of olie verhandeld en ik heb nooit een cent verdiend aan dergelijke transacties.” Zou dit een zet zijn om een belangrijke getuige voor een mogelijk congresonderzoek naar de zakelijke deals van Hunter Biden met China in diskrediet te brengen?

Ons werk
Het boek ‘Has the Tribulation Begun?’ is nu beschikbaar voor pre-order. Elke voorbestelling vergroot het bereik van het boek voorafgaand aan de lancering in mei. Eenvoudig gezegd – hoe meer voorbestellingen er plaatsvinden, hoe groter de kans dat het boek in handen komt van een groter publiek. Bovendien komt elke voorbestelling van drie of meer boeken in aanmerking voor een gratis exemplaar van ‘Israël en de Kerk’ en de bijbehorende studiegids. Mis het niet!

Voor degenen die in de buurt van Victoria, British Columbia, wonen: ons Behold Israel Canada Team zal dit weekend een bezoek brengen aan uw streek! Kom vrijdag 24 maart om 13.30 uur PDT naar Christian Book & Music, waar Tina en Nick DiGiovanni aanwezig zullen zijn. Dit zal een tijd zijn van delen van de Behold Israel bediening, gemeenschap en gebed. Als u eerder komt, kunt u samen met hen lunchen in het winkelcafé.

Op donderdag 6 april om 10:00 AM PDT openen we de registratie voor Awaiting His Return – Honolulu, die gepland staat voor zaterdag 8 juli. De plaatsen zullen beperkt zijn, dus zorg ervoor dat je snel je plaatsen reserveert! We zullen de registratie op mijn Telegram kanaal plaatsen, evenals op onze andere sociale media platforms. Je kunt de link ook vinden op de evenementpagina op onze website.

De inschrijving voor Revealing Revelation – Seattle & Revealing Revelation – Montreal zal in de komende weken worden geopend. En voor mijn vrienden in Catania, Sicilië, blijf luisteren! Pastor Mike en ik komen in juni naar jullie toe voor een extra Openbaringsconferentie!

Ik wil u nogmaals bedanken voor uw overvloedige steun en trouwe gebeden die deze bediening dagelijks ondersteunen. Zonder gebed weet ik niet waar we zouden zijn. Zonder uw gulle en onbaatzuchtige financiële bijdragen zou ons bereik veel kleiner zijn. Dank u wel voor uw passie voor de waarheid, en voor uw steun aan onze bediening om de hoop van de Schriften uit te dragen

Jesaja 40:8
Het gras verdort, de bloem valt af, maar het Woord van onze God bestaat voor eeuwig.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 23 maart 2023
Auteur: Behold Israel – Amir Tsarfati
Foto: Videostill – Behold Israel
Website: www.beholdisrael.org

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies