Opleiding: ‘Praktijkondersteuner huisartsen Ouderen’ van start bij de CHE

Eind april startte bij de Christelijke Hogeschool Ede een groep van 13 studenten met de nieuwe post-hbo Praktijkondersteuner huisartsen Ouderen (POH-O). Deze opleiding is ontwikkeld speciaal voor praktijkondersteuners die op zoek zijn naar handvatten om de zorg voor kwetsbare ouderen in de huisartsenpraktijk aantoonbaar integraal uit te voeren.

Wat kunnen professionals verwachten van de opleiding? In deze post-hbo leren praktijkverpleegkundigen hoe de (preventieve) zorg aan kwetsbare ouderen wordt vormgegeven in de huisartsenpraktijk en daarbuiten. Ze ontdekken wat hun rol daarin is als POH-ouderen en hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan behoud en herstel van functioneren en zelfredzaamheid, waarbij veiligheid en de ervaren kwaliteit van leven van ouderen voorop staat.

Ouderenzorg steeds belangrijker

Emmalie van Rij is zelf praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk en daarnaast coördinator van de opleiding. Ze vertelt ons waarom deze post-hbo voor praktijkondersteuners zo belangrijk is. “Door de maatschappelijke ontwikkelingen heeft de ouderenzorg een steeds grotere plaats binnen de huisartsenzorg. De POH heeft hierin een zeer belangrijke en mooie rol. Om deze rol te kunnen vervullen heeft de POH meer kennis en vaardigheden nodig met betrekking tot de ouderenzorg. Deze post-hbo is een verdieping. Je wordt uitgedaagd om aan de slag te gaan met klinisch redeneren bij ouderen en professionele identiteit. Ouderenzorg bieden kan je niet alleen als huisartsenpraktijk. Daarom wordt ook aandacht besteedt aan organiseren en samenwerken binnen en buiten de huisartsenpraktijk zodat de juiste expertise vanuit de bekwame professional op de passende plaats wordt ingezet.”

Maatwerk of incompany

De post-hbo Praktijkondersteuner huisartsen Ouderen (POH-O) kan ook incompany of op maat gegeven worden. Wil je daar meer over weten? Neem dan contact op met de che via deze pagina.

Auteur en foto: Christelijke Hogeschool Ede
Meer informatie: www.che.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies